1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Önümüzdeki yıl sözleşmeler gelecek”
“Önümüzdeki yıl sözleşmeler gelecek”

“Önümüzdeki yıl sözleşmeler gelecek”

Kıbrıs Türk Futbolcular Derneği Başkanı Hüseyin Sadıklar önümüzdeki sezon sözleşmelerin getirilmesi konusunda Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’ndan söz aldıklarını söyledi. YENİDÜZEN SPOR SERVİSİ’ne konuşan Sadıklar, bu sezonun

A+A-

Futbolcular Derneği Başkanı Hüseyin Sadıklar YENİDÜZEN SPOR SERVİSİ’ne açıklamalarda bulundu. Sadıklar, derneklerinin tüm futbolcuların haklarını korumayı görev edindiğini aktardı
 

Eren ŞİŞİK

Hasan Sertoğlu ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldiklerini kaydeden Hüseyin Sadıklar, “Sertoğlu ile görüşmemiz çok olumlu geçti. İsteklerimize pozitif yaklaştı ve önümüzdeki sezondan itibaren sözleşmelerin geleceğinin sözünü bize verdi.”dedi. KTFF’nin tüzüğünün FIFA’ya uygun hale getirildiğini ve kendilerinin de bu tüzük doğrultusunda hareket edeceklerini aktaran Sadıklar, sözleşmelerin gelmemesi durumunda önümüzdeki sezon ligi boykot etmeye kadar birçok karar alabileceklerini aktardı. KTFF Başkanı Sertoğlu ile iyi ilişkileri olduğunu ve Sertoğlu karakterindeki birinin bu sözü verdiyse uygulamaya koyacağını bildiğini belirten Sadıklar, “Bizim amacımız sadece futbolcuların değil kulüplerin de haklarını korumak. Alacaklarımızı garanti altına almak istiyoruz.”dedi.

Serdarlı futbolcularının durumu
Serdarlı’nın ligden ihraç edilmesiyle boşta kalan futbolcular ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Hüseyin Sadıklar, “Gerek Serdarlı gerekse de KTFF kanadı ile bu konuyu görüştük. Mahkeme uzayacağı için bu oyuncular bir yıl boşta kalacak. Şu an Serdarlı’da lisansı olan her futbolcu köy muhtarı ve KTFF’den gerekli belgeleri alıp istedikleri takımda 1 yıl kiralık olarak forma giyecek.”dedi.

“Sabri ve Raif konusunun peşindeyiz”
Adı GAÜ Çetinkaya ile anılan Sabri ve Raif Selden ile ilgili karışıklığın sürdüğünü söyleyen Sadıklar, Futbolcular Derneği olarak hiçbir futbolcunun mağdur olmasını istemediklerini belirtti. Kaymaklı Başkanı Ali Başman’ın Raif’in kiralık ve bonservisli belgesini Bostancı Bağcıl’a verdiğini aktaran başkan, “Ancak Raif bu bonservise imza atmadı. Kendisinin isteği dışında bir takımda oynamak istemiyor. Sabri ile aynı takımda oynamak istiyor.”dedi. Bostancı Bağcıl’ın futbolcular üzerinde talepkar bir duruş sergilememesi gerektiğini ifade eden Sadıklar, “Bağcıl sadece Kaymaklı’ya verdiği bonservis ücreti ile ilgili talepte bulunmalıdır.”dedi. GAÜ Çetinkaya’nın Küçük Kaymaklı ile Sabri Selden konusunda anlaşmaya vardığını ve bu oyuncunun her hangi bir sıkıntısı olmadığını aktaran Sadıklar, Raif Selden konusunun da peşinde olduklarını belirtti.

“Amasyaspor’un açıklamaları talihsiz”
Tüm futbolcuların haklarını koruması adına yanlarında olduğunu ifade eden Sadıklar, Binatlı ile Lapta arasında yaşanan Kamil Gümüşok vakasını da araştırdıklarını ve geçen sezon bu futbolcunun 1 yıl oynayamadığı için mağdur olduğunu aktardı. Türkiye BAL Ligi ekibi Yeni Amasyaspor’un Küçük Kaymaklı futbolcusu Mustafa Yaşınses ile ilgili yaptığı açıklamaları “talihsiz” bulduğunu aktaran Hüseyin Sadıklar, “Futbolcular Derneği olarak Amasyaspor’un açıklamalarını kınıyoruz. Biz bu açıklamalardan çok rahatsızız ve Yaşınses’in sonuna kadar arkasındayız.”dedi.

Hüseyin Sadıklar Futbolcular Derneği olarak futbolcuların haklarını korumak ve huzurlu bir ortamda futbol oynamalarını sağlamayı arzuladıklarını ifade ederek, tek isteklerinin alacaklarını garanti altına almak olduğunu ve hem kulüplerin hem de futbolcuların haklarını korumak olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur