1. HABERLER

  2. SPOR

  3. ONLAR ARTIK PROFESYONEL
ONLAR ARTIK PROFESYONEL

ONLAR ARTIK PROFESYONEL

Yaşınses ve Çıdamlı’nın formasını giydiği Kastamonuspor şampiyon olarak TFF 3. Lig’e çıktı. YENİDÜZEN Kastamonu’da Kıbrıslı oyuncuların şampiyonluk maçını izledi

A+A-

Eren ŞİŞİK (Kastamonu)

Türkiye Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı’nun forma giydiği Kastamonuspor şampiyon olarak TFF 3. Lig’e yükseldi. YENİDÜZEN Gazetesi’nin Kastamonu Gazi Stadı’nda takip ettiği karşılaşmada Turhalspor’u 1-0 mağlup eden Kastamonuspor 5. grubu 2 hafta kala şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi. Yaşınses ve Çıdamlı önümüzdeki sezon Kastamonuspor’da kalmaları halinde profesyonel sözleşmeye imza atacaklar.

Şampiyonluğun gururunu yaşadılar
Kırmızı siyahlıların şampiyonluk yolundaki rakibi Amasyaspor’un Termespor’a 2-0 yenilmesiyle birlikte Kastamonu puan farkını 9’a çıkardı. Karşılaşma sonrasında çok büyük bir coşku yaşayan Kastamonusporlu futbolcular ve taraftarlar tarihlerinde ilk kez şampiyon olmanın gururunu yaşadı. Kıbrıslı Türk futbolcular Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı oynadıkları güzel oyunla galibiyette önemli bir rol oynadı.

Maç sonu ilgi yoğundu
Mustafa Yaşınses karşılaşmada 75 dakika forma giyerken, İbrahim Çıdamlı oyuna ikinci yarıda dahil oldu. Karşılaşmanın ardından Kıbrıslı oyunculara taraftarlar tarafından büyük bir ilgi gösterilirken, oyuncularla fotoğraf çektirmek isteyen taraftarlar sebebiyle Yaşınses ve Çıdamlı uzun süre stattan çıkamadı.

Bayrağı elden düşürmediler
Maç sonrası KKTC bayraklarıyla şampiyonluğu kutlayan ikilinin coşkusu görülmeye değerdi. Her iki oyuncunun ailelerinin de ilgi gösterdiği ve oyuncuları yalnız bırakmadığı karşılaşmada Kastamonuspor’a galibiyeti getiren golü Samet Sami Bank kaydetti.

“Bize inananları mahcup etmedik”
Karşılaşma sonrası YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunan Mustafa Yaşınses ve İbrahim Çıdamlı şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını ve kendi kariyerlerinde önemli bir aşamayı başarıyla geçtiklerini kaydetti. Kastamonu’da Kıbrıs’ı temsil ettikleri için gururlu olduklarını ifade eden ikili, Kastamonuspor’un tarihindeki ilk şampiyonlukta kendilerinin de forma giymesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi. Bu güne kadar kendilerini destekleyen herkese teşekkürü bir borç bildiklerini kaydeden Yaşınses ve Çıdamlı, “Bize inananları mahcup etmedik. Ülkemizi temsil etmeye ve kariyerimizi Türkiye’de sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 4260 defa okunmuştur