1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Onkoloji Hastanesi ihalesi sonuçlandı
Onkoloji Hastanesi ihalesi sonuçlandı

Onkoloji Hastanesi ihalesi sonuçlandı

Onkoloji Hastanesi’nin ihalesini en düşük teklifi veren Tüfekçi Ltd kazandı.

A+A-

Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı Onkoloji Hastanesi ihalesinin sonuçlandığını duyurdu.

Açıklamaya göre Onkoloji Hastanesi’nin ihalesini en düşük teklifi veren Tüfekçi Ltd kazandı.

Açıklamanın tam metni şöyle

KKTC Sağlık Bakanlığı'nın Merkezi İhale Komisyonu Başkanlığı kanalıyla açtığı Onkoloji Hastanesi ihalesi 09 Temmuz 2014 tarihinde sonuçlanmıştır. 3 Temmuz tarihinde İhaleye atılan tekliflerin açılması neticesinde 13 firma ve konsorsiyumun teklifleri titiz ve yoğun bir şekilde değerlendirilmiştir. Yapım işleri ihalelerinde baz alınan; fiyat, mesleki ve teknik ile ekonomik ve mali ana kriterleri çerçevesinde yapılan değerlendirmede 95.60 toplam puan ile en yüksek puan sahibi  ve ayni zamanda en düşük teklifi atan Tüfekçi Ltd. firmasına ihale bağlanmıştır.
Şubat ayında değiştirilen Devlet İhale Tüzüğü'ndeki yapım işleri mevzuatı sonrasında ihalesine çıkılan Onkoloji  Hastanesi, ülkemizde bugüne kadar yapılan büyük ihale olarak Ercan Havalimanının özelleştirilmesi ve Gazimağusa Hastanesinin inşaası gibi en büyük ihalelerden birisi olma özelliğini taşımaktadır. Onkoloji hastanesi ihalesinde şeffaflık ilkesi çerçevesinde ihaleye teklif atan tüm firma ve konsorsiyumların fiyat teklifleri ve değerlendirme puanları aşağıda sunulmaktadır.

Uzun soluklu çalışmalardan sonra son şekli verilen ihaleye çıkılan Onkoloji  Hastanesi için belirlenen keşif bedeli 13.658.778,90 TL'dir. Bu bağlamda ihaleyi kazanan firma Tüfekçi Ltd.'in ihaleyi kazanırken keşif bedelinin % 22.1 oranında fiyat kırımı ile ihaleyi kazanmıştır. Bu durumda yerel piyasamıza önemli bir mali kaynağın enjekte edilebileceği, birçok taşeron firmaya iş ve mali kaynak katkısı sağlayabilecek ve önemli etken olarak ekonomik açıdan avantajlı teklif elde edilebilmesinden dolayı sağlık alanında ek iş yapılmasına olanak sağlayabilecek önemli bir ihale neticelendirilmiştir. İhale mevzuatına göre bir teklifin geçerli olabilmesi için keşif bedelinin % 25 altında olmaması ve geçerli teklif sahiplerinin attıkları toplam ihale teklif bedelinin toplam katılımcı sayısına bölündükten sonra belirlenen ortalama teklif bedelinin % 10 altında olmaması gerekmektedir. Bu ihalede geçerli teklif sahiplerinin tümünün geçerli teklif atmaları ve değerlendirme aşamasında tüm firma tekliflerinin masada olması bizler için sevindirici bir olgudur. Netice itibarı ile, ihale sürecinde hesap verilebilir, şeffaf, rekabete ve yarışmaya açık, ekonomik ve kalitenin ön planda tutulduğu ve kalite ve sürdürülebilirlik açısından isabetli kararların verildiği bir süreç yaşanmıştır. Bu konuda sürece katkı koyan ilgili bakanlıklara, Merkezi İhale Komisyonu üyeleri ve çalışanları, Planlama ve İnşaat Dairesi idarecileri ve teknik personeline, İnşaat Encümenliği ve Müteahhitler Birliği’ne teşekkür eder hastanenin inşaatını en verimli, etkin, sorunsuz ve hızlı bir şekilde hizmete girmesini dileriz. İhaleye teklif atan firmaların kendi teklifleri ile ihaleye katılan tüm tekliflerin puanlamalarına yönelik yapılan değerlendirmenin en açık bir şekilde görülebilmesi için değerlendirme tablosunu Merkezi İhale Komisyonu ilan panosunda tüm ilgilenen kesimlerin bilgisine getirir saygılar sunarız.

Bu haber toplam 2416 defa okunmuştur