1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Onkoloji Hastanesi ihalesi
Onkoloji Hastanesi ihalesi

Onkoloji Hastanesi ihalesi

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle: “ İhale Tüzüğü’nde değişikliğe gidildi. Sürecin sağlıklı işlemesi adına ihale 26 Haziran’a ertelendi. Sağlık Bakanlığı ile ilgili hiçbir sıkıntı yoktur. Hastane ile ilgili bütçe ve proje hazırdır”

A+A-

14 ay içerisinde tam donanımlı bir şekilde hayata geçmesi planlanan Onkoloji Hastanesi ihalesinde 9 Haziran olarak belirlenen süre bir kez daha ertelendi, 26 Haziran’a uzatıldı

Ayşe GÜLER

Toplumda büyük bir ihtiyaç olan Onkoloji Hastanesi için ihale süresi 26 Haziran’a uzatıldı. Daha önce 9 Haziran’da sona ereceği açıklanan ihale, İhale Tüzüğü’nde yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından, firmaların eşit şartlarda hazırlanması ve gerekli belgelerin tamamlaması adına 26 Haziran’a ertelendi.

Sürecin tamamlanmasının ardından 14 ay içerisinde tam donanımlı bir şekilde hayata geçmesi planlanan Onkoloji Hastanesi’nde 56 yatak, 6 yoğun bakım odası ve radyoterapi cihazları ile donatılması hedefleniyor.
YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Onkoloji Hastanesi ile ihale sürecinin tüzükte yapılan değişiklikler nedeniyle 26 Haziran’a ertelendiğini açıkladı.

İhale tarihinin ilk etapta 30 Mayıs olarak belirlendiğini hatırlatan Gülle, gerekli araştırmayı yapamadıkları ve istenilen belgeleri tamamlayamadıkları gerekçesiyle müteahhitlerden gelen talep üzerine yeniden ertelenerek, 9 Haziran’a kadar uzatıldığını kaydetti.

Gülle, müteahhitlerin yeni ihale tüzüğü ile ilgili sıkıntılar yaşadığını, tüzükte bazı değişikliklere gidilmesini istediğini belirterek, şöyle konuştu: “Müteahhitler, yeni ihale tüzüğünde bazı değişikliklerin yapılması için Maliye Bakanı ile görüşerek, gerekli düzenlemelerin yapılmaması halinde teklif vermeyeceğini söyledi. Maliye Bakanlığı, yapılan önerileri mantıklı buldu, değişiklikleri olumlu baktı. Sunulan önerilerle ilgili tüzükte değişikliğe gidildi. Yaşananların Sağlık Bakanlığı ile ilgisi yoktur”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ise Onkoloji Hastanesi ile ilgili ihalenin birlik üyeleri için eşit şartları hazırlamak adına, 9 Haziran’dan 26 Haziran’a ertelendiğini kaydetti.

“Sürecin sağlıklı işlemesi adına…”

Tüzüğün ‘daha şeffaf ve kabul edilebilir’ bir noktaya taşınması adına yapılan değişikliklerin yürürlüğe girmesinin ardından ihalenin 9 Haziran’a ertelendiğini söyleyen Gülle, bu süre içerisinde Müteahhitler Birliği ile yeniden bir araya geldiklerini ve ‘veri eksikliği’ nedeniyle sürenin bir kez daha uzatılmasını talep edildiğini açıkladı.
Gülle, sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına ihale süresinin 26 Haziran’a ertelendiğini kaydetti.
Hastane inşaatı sırasında sağlıklı bir sürecin yaşaması için ihaleyi uzattıklarını dile getiren Gülle,   müteahhitlerin ihale sürecinin tamamlanmasının ardından hastane yapımı için öngörülen 14 aylık sürenin uzamayacağını söylediklerini de sözlerine ekledi.

“Cihazların 3 yıl garantisi var”

Öte yandan Gülle, Türkiye’den yıl sonunda hibe edilen radyoterapi cihazlarının ‘atıl durumda’ olmadığını açıkladı.
Bu konuda bazı gazetelerde çıkan haberleri yalanlayan Gülle, cihazların 3 yıl garantisinin bulunduğunu,  garantinin cihazların kurulduktan sonra başlayacağını aktardı.
Gülle, “Cihazlar şu anda bakanlığın bahçesindedir. Kendi kamuflelerinde duruyor. Bu konuda endişeye gerek yoktur” diye konuşarak, ilgili firmanın cihazları sigortaladığını ifade etti.

-------------------------------------------------------------------


Gürcafer: “Kaybedilen zamanı telafi edeceğiz”

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Onkoloji Hastanesi ile ilgili ihaleye birlik üyelerinin eşit şartlarda hazırlaması ve ihaleye daha yüksek katılım sağlamak adına sürenin 26 Haziran’a ertelendiğini açıkladı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile görüştüklerini ve sürenin uzatılmasına yönelik taleplerini ilettiklerini söyleyen Gürcafer, “bakan ihale sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için ihale 26 Haziran’a ertelenmesine karar verildi” dedi.
Gürcafer, uzun yıllardır ihale tüzüğü ile ilgili değişiklik yapılmasını savunduklarını hatırlatarak, “tekliflerde aşırı düşük oranlı teklifler devre dışı bırakılıyordu. Ancak bu oran tanımlanmıyordu. Söz konusu eksiklikler ile ilgili değişiklikler yapıldı. Eksiklikler giderildi, tanımlamalar yapıldı” şeklinde konuştu.

Onkoloji Hastanesi’nin ciddi bir eksiklik olduğunu ifade eden Gürcafer, hastane yapımı ile ilgili öngörülen sürenin 14 ay olduğunu, boykot nedeniyle kaybedilen zamanında belirlenen zamana dahil edileceğini, böylelikle hiçbir kaybın olmayacağını ifade etti.
Gürcafer şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile görüştük. Boykutu kaldırdık. Bir hafta daha ihale süresinin uzamasını istedik. Kaybedilen zamanın telafi edileceğini dile getirdik. İhale süresi 26 Haziran’da tamamlanacak”

Bu haber toplam 1478 defa okunmuştur