1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öneri, törenle yemin etti.
Öneri, törenle yemin etti.

Öneri, törenle yemin etti.

Öneri, yeni görevine 20 Ağustos Çarşamba günü başlayacak.

A+A-

Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na atanan Şafak Öneri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun huzurunda bugün düzenlenen törenle yemin etti.

Öneri, yeni görevine 20 Ağustos Çarşamba günü başlayacak.

Yüksek Adliye Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu Cumhurbaşkanlığı’ndaki yemin töreninde, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşma yaptı.

EROĞLU: “KKTC DEMOKRATİK BİR ÜLKE, YARGI DA BAĞIMSIZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasında, KKTC’nin demokratik bir ülke, yargının da bağımsız olduğunu dile getirerek, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri’ye ekibiyle birlikte yeni dönemde başarı diledi.

Yüksek Mahkeme Başkanlığı görevinin zorluklarına da değinin Eroğlu, “Kolay bir görev değil... Neticeyi sağlayıcı karar vermek tabi ki zordur ve bu konuda hakimlerimizin çok ince hesaplar yaparak ve yasalara bağlı kalarak kararlar vermesi kaçınılmazdır. Size kolay gelsin diyorum” dedi.

“NOLAN’IN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞMASI BÜYÜK OLGUNLUK”

Yeni başkana görevinde başarılar dileyen Eroğlu, emekliye ayrılan eski Başkan Nevvar Nolan’a da sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diledi. Nolan’ın bugünden sonra da yargıdan kopacağını düşünmediğini, bilgi ve tecrübelerini arkadaşlarına aktaracağını ümit ettiğini kaydeden Eroğlu, “Kazanılmış büyük tecrübeler vardır ve bu tecrübeleri kendisinden sonra gelen arkadaşlarıyla paylaşması büyük bir olgunluktur. Bunu da yapacağından eminim” şeklinde konuştu.

Eroğlu ayrıca, görevlerin değişeceğini fakat hem devlet, hem de yargı sisteminin günden güne geliştirilerek devam ettirileceğini belirtti.

ÖNERİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na atanan Şafak Öneri, 1950 yılında Lefkoşa’da doğdu. Bayraktar Ortaokulu ve Lefkoşa Türk Lisesi’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra 1975 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Avukatlık stajını tamamlayıp avukatlık kaydını yaptırdıktan sonra 6 yıl serbest avukat olarak çalışan Öneri, bu dönemde Hukuk Derneği’nin başkanlığını üstlendi.

1983 yılında Kaza Mahkemesi Yargıcı, 1988’de Kıdemli Yargıç ve 1992’de Kaza Mahkemesi Başkanı olan Öneri, Kaza Mahkemesi Yargıçlığı süresince değişik kaza mahkemelerinde ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde her kademede görev yaptı. Öneri, 2002 yılında Yüksek Mahkeme Yargıçlığı’na atandı.

Öneri, bir dönem Futbol Federasyonu Ceza Kurulu Başkanlığı ve Tahkim Kurulu Üyesi görevlerini yürüttü.

20 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na atanan Şafak Öneri, İngilizce biliyor.

Şafak Öneri’nin iki kızı ve iki torunu bulunuyor. (tak)

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur