1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Önemli atletler piste çıkacak
Önemli atletler piste çıkacak

Önemli atletler piste çıkacak

14’üncü Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları Cuma günü Atletizm müsabakaları ile başlıyor

A+A-

Necmi Belge

Bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilecek Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları atletizm ile başlayacak. 25 Eylül – 25 Ekim tarihleri arasında yapılacak oyunlarda ilk olarak Cuma günü atletizm müsabakaları gerçekleştirilecek.
Atletizm Federasyonu Başkanı Ersin Doğaç, bütün amaçlarının ülke gençliğinin önünü açmak, spora özendirmek ve atletizm branşında üst noktalara getirmek olduğunu söyledi.
Doğaç, ülkemize gelecek uluslararası atletler ve yöneticiler aracılığıyla ülkeyi tanıtmak, gençlerimizin uluslararası yarışmalara katılmasını ve başarılı olmasını sağlamak olduğunu vurguladı.

“10 ülkeden olumlu yanıt aldık”
Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları’na bu yıl farklı bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden Doğaç, geçmişte kurdukları bağlantılar ile yeniden temasa geçtiklerini, onlara davet gönderdiklerini ve 10 ülkeden olumlu yanıt aldıklarını açıkladı.
Doğaç, Türkiye Atletizmi Federasyonu’nun Başkan Fatih Çintimar başkanlığında on sporcu, üç antrenör ve iki hakem ile geleceğini, Türkiye’nin elit atletlerinden olan 200 metre Avrupa rekormeni Ramil Guliyev’in KKTC’ye geldiğini belirtti. Oyunlarda ayrıca 2014 dünya üç adım atlama salon şampiyonu, 2013 Dünya ikincisi ve 2014 Avrupa ikincisi Rus atlet Ekaterina Koneva da yer alacak.

Uluslararası dereceli atletler
Yabancı atletletlerden Olimpiyat, Dünya ve Avrupa dereceye girmiş olanların da geleceğini dile getiren Doğaç, atletizmin açık ve performans yarışı olduğu için startı erken verdiklerini söyledi. Doğaç, atletizm yarışmalarının 26 Eylül günü saat 15.00’de başlayacağını ve aynı gün sonuçlanacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur