1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Öncelikli hedef altyapılar”
 “Öncelikli hedef altyapılar”

“Öncelikli hedef altyapılar”

Başbakan Ömer Kalyoncu ülke sporunun durumunu YENİDÜZEN’e değerlendirdi

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Kıbrıs Türk Petrolleri Limited (K-Pet) arasında daha önce varılan mutabakat ışığında liglerin isim hakkı sponsorluğu anlaşması imza törenine şahit olarak katılan Başbakan Ömer Kalyoncu, ülke sporunun durumunu YENİDÜZEN’e değerlendirdi.

Kalyoncu: “Sporu işin uzmanları yönetmeli”
Başbakan Ömer Kalyoncu yaptığı açıklamada ülke sporunun çok karmaşık ve dağınık bir durumda olduğunu kaydetti. Ülke sporunun ne kadar Başbakanlığa bağlı bir kurum gibi olsa da, her konuda olduğu gibi sporu da işinin uzmanlarının yönetmesi gerektiğini belirten Başbakan Ömer Kalyoncu, ilk iş olarak sporun içinden bir kişi olan Besim Erdenay’ı Spor Dairesi Müdürlük görevine, hemen ardından Niyazi Okutan ve Uğur Çorba’yı’da Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu üyelik görevine atadıklarının altını çizdi.
Başbakan Ömer Kalyoncu, “Bugüne kadar politikacılar sporu, sporcular da politikacıları kendi çıkarları doğrultusunda kullandı. Bizim yapmak istediğimiz bu durumu ortadan kaldırmak. Ne politikacı sporu, ne de sporcu politikacıyı kullanmasın” dedi.

“Alt yapıları düzenleyeceğiz”
İmza töreni sırasında Başbakan Ömer Kalyoncu YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, öncelikli hedeflerinin alt yapılar olduğunu vurguladı. Kalyoncu, “Alt yapıları düzenleyip gerek bireysel, gerek kitlesel ve gerek ise takım sporlarında gençlerimizin ihtiyaçlarını giderirken onların yeteneklerini ortaya koyacakları olanaklar sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

“KKTC MOK’un içinde söz sahibi spor federasyonları olacak”
Başbakan Ömer Kalyoncu, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin (MOK) durumunu YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Kalyoncu, KKTC MOK’un içinde söz sahibi spor federasyonları olması gerekirken, spor federasyonlarının dışlandığı ve bu şekildeki dayatmalarla bir yerlere varmaya çalışan bir yapı içerisine girdiğini, MOK konusunun bu şekilde çözümlenecek bir konu olmadığını belirtti. Kalyoncu, “KKTC MOK içerisinde devletin göstereceği temsilciler olabilir, ancak her koşulda söz sahibi spor federasyonlarını yöneten kişiler olacak” dedi.

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur