1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Öncelik Genel Sağlık Sigortası’
‘Öncelik  Genel Sağlık  Sigortası’

‘Öncelik Genel Sağlık Sigortası’

Sağlık ile Çalışma Bakanlıklarına bağlı teknik heyetler, Ankara yolcusu

A+A-

Ayşe GÜLER

Türkiye ile KKTC arasında Mayıs ayında imzalanacağı açıklanan, Ekonomik ve Mali Protokol çalışmaları kapsamında, hem Sağlık hem de Çalışma Bakanlıkları’na bağlı teknik heyetler, Ankara yolcusu…

Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gidecek olan heyetler, Genel Sağlık Sigortası başta olmak üzere halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili projeleri masaya yatıracak.

YENİDÜZEN’e ‘sağlık’ alanında protokolde yer alacak konularla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim, Sağlık Bakanlığı’nda olmazsa olmaz, bir takım konular olduğunu belirterek, halk sağlığı ile koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili projelerin protokole konulduğunu açıkladı.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ise görüşmelerdeki öncelikli konunun Genel Sağlık Sigortası’nın olduğunu açıkladı, göreve geldikleri ilk günden itibaren Sağlık Bakanlığı ile birlikte bu konuyu sürekli olarak değerlendirdiklerini ifade etti.


 


İLGİLİ BAKANLIKLAR NE DEDİ?

 

Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim:

“Halk sağlığı ile koruyucu sağlık hizmetleri projeler protokole giriyor”

Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim, hükümetin öncelikleriyle ilgili konuların toparlandığını belirterek, görüşmelerin daha detaylı şekilde Ankara’da yapılacağını kaydetti.

Görüşmeyi gerçekleştirecek teknik heyetin hazır olduğunu aktaran Besim, önümüzdeki hafta Ankara’ya gidileceğini dile getirdi.

Besim, Sağlık Bakanlığı’nda olmazsa olmaz, bir takım konular olduğunu belirterek, halk sağlığı ile koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili projelerin protokole konulduğunu açıkladı.

“Çalışma Bakanlığı takvimlendirme yapıyor”

Sağlıkta tam gün hizmetinin şu anda yürürlükte olduğunu ifade eden Besim, Genel Sağlık Sigortası’nın hayata geçmesi ile sağlıkta farklı bir organizasyon ve düzenlemenin düşünüleceğini kaydetti.

Besim, bununla ilgili Çalışma Bakanlığının bir takvimlendirme yaptığını aktardı.


 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler:

“Birçok konu görüşüldü, ikili işbirliklerinde ciddi görüşmeler yapıldı”

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, bakanlığa bağlı teknik heyetin önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek, ‘çalışma yaşamına’ ilişkin protokol görüşmelerinin yapılacağını belirtti.

Çeler, görüşmelerdeki öncelikli konunun Genel Sağlık Sigortası’nın olduğunu açıkladı.

“Bu konu, bizim de arzuladığımız bir konudur” diyen Çeler, göreve geldikleri ilk günden itibaren Sağlık Bakanlığı ile birlikte bu konuyu sürekli olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Çeler, kısmı Sağlık Sigortasına geçilip, geçilemeyeceği yönünde çalışma yaptıklarını da aktararak, protokolde yer alma ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirdi.

“Çalışma yaşamında tüm konular önemli”

Türkiye’den gelen heyetlerle yapılan toplantılarda birçok konu görüşüldüğünü söyleyen Çeler, özelikle Sağlık ile Çalışma Bakanlıklarının yapacağı icraatlar konusunda ikili işbirlikleri ile ilgili ciddi görüşmeler olduğunu belirtti.

Çeler, “Bunlar, protokole girebilecek şeyler mi? Onlar ayrı…” şeklinde konuştu.

Çalışma yaşamında tüm konuların önemli olduğuna değinen Çeler, öncelikli olan birçok konuyla ilgili Türkiye’deki muadil bakanlıkla sürekli olarak görüştüklerini kaydetti.

yeniduzen-satin-aliniz-20190409092014.jpg

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur