1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Öncelik federasyonların
Öncelik federasyonların

Öncelik federasyonların

Atatürk Stadı altında spor ile iştigal olmayan dernekler çıkarılıp, yerlerine ülkede faaliyet gösteren spor federasyonlarına veriliyor

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Geçmiş dönemlerde spor ile iştigal etmeyen derneklerin kullanımına Spor Dairesi tarafından verilen Lefkoşa Atatürk Stadı altında bulunan yerlerin, yeniden spor dairesine iade edilmesi için yazı gönderildi.
Ülkemizde faaliyet gösteren ve federasyonları ile ilgili lokalleri bulunmayan spor federasyonlarının isteği doğrultusunda hareket eden Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, “federasyonlar evrakları araba bagajlarında dolaştırırken, toplantılarını kahve köşelerinde yaparlarken, o yerleri gerçek sahiplerine vermek gerekiyor” dedi

Cahitoğlu: “Sekiz federasyonun oturacak sandalyesi bile yok”
Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’ndan alınan bilgiye göre, ülkemizde faaliyet gösteren 32 spor federasyonundan 8’inin bırakın lokalini, oturacak bir sandalyeleri dahi yok.
Bilardo, Judo, Binicilik, Boks, Futbol Tenisi, Golf, Triatlon ve Üniversiteler Spor Federasyonları’nın çok acil olarak birer lokale kavuşmalarını belirten Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, “federasyonlarının bu isteklerini geri çeviremezdik” dedi.

Cahitoğlu, “Geçmiş dönemlerde Lefkoşa Atatürk Stadı tribün altları bir şekilde spor ile iştigal etmeyen derneklere verildi, ancak lokali bulunmayan spor federasyonlarının isteği doğrultusunda hareket ederek bu yerleri derneklerden talep ettik” dedi.

Konu ile ilgili olarak Polis Emeklileri Derneği ile Lefkoşa Türk Belediye’sinden kendilerine olumlu yanıt geldiğini belirten Spor Dairesi Müdür Hüseyin Cahitoğlu, “Gardiyanlar Birliği ile Disleksi Derneği’nden henüz sözlü veya yazılı bir cevap almadıklarını” söyledi.

Cahitoğlu: “İmkan olsa da tüm federasyonları bir çatı altına toplasak”
Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu,” Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun da almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket ederek, Lefkoşa Atatürk Stadı tribün altlarının spor federasyonlarına tahsis edilmesine gidildiğini” söyledi.

Bugün keşke imkan olsa da tüm spor federasyonlarını bir çatı altına toplaya bilsek açıklamasını yapan Hüseyin Cahitoğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi’nin (KKTC MOK) de bugün bir binası veya lokali olmadığını, ancak öncelikle KKTC MOK’un içinde bulunduğu kaostan kurtulmasını ve gerçek tüzel kişiliğine kavuşması için çalıştıklarını” söyledi.

Bu haber toplam 1263 defa okunmuştur