1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Önce yazılı müracaat, sonra değerlendirme!
Önce yazılı müracaat, sonra değerlendirme!

Önce yazılı müracaat, sonra değerlendirme!

Kaçak yapılarla gündemden düşmeyen Karpaz’da şimdi de EMİRNAME DEĞİŞİKLİĞİ gündeme geldi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne’den sonra Karpaz’da da EMİRNAME DEĞİŞİKLİĞİ gündeme geldi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan dün bölge halkıyla bir araya geldi, nabız yokladı.

Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonucunda vatandaşların taleplerini yazılı olarak Yenierenköy Belediyesi’ne bildirmesi, ardından da gerekli değerlendirmelerin yapılması sonucu çıktı.

Yurttaşların talep ve önerilerini alan Turizm ve Çevre Bakanlığı, 24 Temmuz’a kadar gelen taleplere göre yol haritası çizecek.

Bölgede 24 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00’de yeniden ‘emirname toplantısı’ yapılacak.


Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu:

“Emirnamede iyileştirme olup olmayacağı yapılacak çalışma sonrasında belirlenecek”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu dünkü toplantının gayri resmi bir toplantı olduğunu, bölge halkının emirname nedeniyle yaşadığı sorunları dinlediklerini söyledi.

Ataoğlu, ikinci toplantının 24 Temmuz’da gerçekleşeceğini, bu süreye kadar da vatandaşların belediye aracılığıyla taleplerini bildireceklerini kaydetti.

Karpaz Emirnamesi’nde iyileştirme olup olmayacağının Şehir Planlama Dairesi ve Yenierenköy Belediyesi tarafından yapılacak çalıma ile ortaya çıkacağını belirten Ataoğlu, “Vatandaştan gelen talep sonrasında dünkü toplantı gerçekleşti. Emirnamede iyileştirme olması halinde bile 2-3 aylık süreye ihtiyaç vardır. 24 Temmuz’da tekrar toplantı yapılacak. O güne kadar taleplerinin ne olduğunu vatandaş bildirecek” dedi.


Dipkarpaz Belediyesi Yerel Yönetimler Çalışma Komitesi Başkanı Ali Dağlı:

“Vatandaşlar, emirname nedeniyle yapılaşmaya gidememekten dert yandı”

Dipkarpaz Belediyesi Yerel Yönetimler Çalışma Komitesi Başkanı Ali Dağlı, dünkü toplantıda bireysel konuların konuşulduğunu, vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti.

Dağlı, vatandaşların genel olarak emirnameden dolayı yapılaşmaya gidememelerinin üzerinde durduklarını dile getirdi.

Bir sonraki toplantının 24 Temmuz Pazartesi yapılacağını söyleyen Dağlı, “Konular bireyseldi. Uzlaşı sağlanamadığından konuların özüne inilemedi. Emirnamenin kaldırılması ya da iyileştirilmesi konusunda neler yapılabileceğimizi tartışalım noktasında birleşildi. Bilgilendirme toplantısı yapılacak” dedi.


Yenierenköy Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kadı:

“Talepler, belediyeye yazılı olarak bildirilecek”

Öte yandan Yenierenköy Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kadı ise vatandaşların taleplerini 24 Temmuz Pazartesi gününe kadar belediyeye yazılı olarak bildireceklerini açıkladı.

Kadı, bu süre içerisinde teknik değerlendirmelerin yapılacağını, talepler sonrasında atılacak adımların belli olacağını kaydetti.

karpaz-(4).jpg

Bu haber toplam 2317 defa okunmuştur
Etiketler : ,