1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Önce vantilatör ardından bıçak
Önce vantilatör ardından bıçak

Önce vantilatör ardından bıçak

Zanlı W.O.S’nun ev sahibini önce vantilatör ile darp ederek, ekmek bıçağıyla yaraladığı iddia edildi

A+A-

‘Yemek pişirmeye gittiği evde dehşet yarattı’ iddiası

 

Didem MENTEŞ

Taşkınköy’de kendi ocağı bozulduğu için Daniel Archibong’un evine yemek pişirmeye giden W.O.S isimli şahıs,  Daniel ile aralarında ‘vantilatör’ yüzünden çıkan tartışmada, önce vantilatör ile Daniel’i darp edip ardından da eline geçirdiği ekmek bıçağıyla Daniel’in eline ve göğsüne bıçak sapladığı gerekçesiyle tutuklandı. Zanlı W.O.S, ‘vahim zarar’, ‘ciddi darp’ ve ‘adam yaralama’ suçuyla ilgili olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Ayşe Kaymak mahkemede hazır bulundu. Savcı Kaymak, meseleyle ilgili olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Kemal Çoban’ı mahkemeye tanık olarak dinletti.

Önce vantilatör ardından bıçak
Kemal Çoban, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Çoban, 23 Ağutos günü saat 22:10 raddelerinde zanlı W.O.S’nin evindeki ocağın bozulması nedeniyle, müşteki Daniel Archibong’un evine gittiğini söyledi. Zanlı ile müşteki arasında vantilatör nedeniyle tartışma çıktığını belirten Çoban, zanlının salon içerisinde bulunan vantilatörü alarak müştekiye defalarca vurarak darp ettiğini söyledi. Ardından zanlının mutfakta bulunan beyaz saplı toplam uzunluğu 30 cm olan ekmek bıçağını alarak, müştekiye doğru salladığını, müştekinin sol el kısmından 2 cm uzunluğunda yüzeysel şekilde yaralanmasına sebep olduğunu aktaran Kemal Çoban, ardından evin balkonuna kaçan müştekiye, bu kez bıçakla sol göğsüne saplayarak 3 cm derinlikte yaralanmasına ve müştekiyi vahim bedensel zarara uğrattığını aktardı. 

Kan izleri bulundu
Müştekinin arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak Kalp, Damar Cerrahisi Bölümü’nde müşahede altına alındığını aktaran Müfettiş Muavini, müştekinin hayati tehlikesi bulunmadığını söyledi. Zanlı W.O.S’nın olay yerinden sırt çantasıyla kaçtığına dair çevre şahadeti bulunduğunu, olay yeri incelemesinde de bahse konu bıçağın evin balkonunda tespit edilerek emare alındığını belirten Kemal Çoban, evin salonunda da bulunan yerdeki kan izlerinin mop ile silinmeye çalışıldığının tespit edilerek, mopun emare olarak alındığını vurguladı. Zanlı W.O.S’nin 25 Ağustos günü Lefkoşa Terminal Bölgesi’nde tespit edilerek tutuklandığını belirten Çoban, zanlının tasarrufunda bulunan sırt çantası içerisinde mavi renk tişört ve kanlı kalıntıları tespit edildiğini söyledi. Zanlının meseleyle ilgili olarak gönüllü ifade verip, suçunu kabul ettiğini belirten Kemal Çoban, zanlının ifadesinin teyit ve tekzibine, görgü tanıklarının ifadelerinin temin edilmesi amacıyla zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Mahkeme, tutukluluk talebi üzerine zanlı W.O.S’ye söz hakkı verdi. Zanlı, olayın bu noktaya geleceğini tahmin etmediğini savunarak, tutukluluk süresine itiraz etmedi.
Bunun üzerine huzurunda verilen şahadet ve beyanları dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlının ilk nazarda meseleyle ilgisi olabileceğine değinerek, tahkikatın henüz sürdüğüne ve zanlının kaçma ihtimalinin göz önünde bulundurularak, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1971 defa okunmuştur