1. YAZARLAR

  2. Meltem Sonay

  3. Önce sopa, şimdi de kırbaç: “Eli maşalı bir idare lazım”
Meltem Sonay

Meltem Sonay

Önce sopa, şimdi de kırbaç: “Eli maşalı bir idare lazım”

A+A-

 

ggg-001.jpg

Meclis’in renkli isimlerinden, Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, beyzbol sopalı paylaşımının ardından bu kez de kırbaçlı paylaşımı ile gündem oldu.

Kimisi, “KKTC’nin selameti için belli bir süre kullanılması gereken alet ...” diyerek sosyal medya hesabından kırbaç fotoğrafı paylaşan Gülşah Sanver Manavoğlu’nu destekledi, kimisi çok ağır eleştirdi… Kimileri ise ‘dikkat çekmek’ için yaptığını söyledi, kimisi güldü geçti…

Aslında Sanver’le birkaç kez sohbet etme fırsatı yakalayanlar, Sanver’in ‘içi dışı bir’ yapısını bilenler için bu paylaşımları nasıl, neden yaptığını anlamak zor değil…

Sanver, “Gittiğim yerlerde daha güvende olmak için önlemimi aldım" diyerek paylaştığı ve çokça da tepki aldığı beyzbol sopalı paylaşımının ardından, neden bu paylaşımı yaptığını, şöyle anlatıyor:

-Yine tepki alacağınızı düşünmediniz mi?
Sanver
: Her şeyi göze alarak yaparım, o nedenle gelen tepkilere de pek şok olmam…

-Peki niçin yapıyorsunuz bu tür paylaşımları? Dikkat çekmek için mi?
Sanver:
Bak ilkinde de çok tepki geldi ama etkisi iyi de oldu gerçek anlamda… Polisler bile daha çok denetim yapar oldu… (Gülüyor)
Bazıları son paylaşımın naylon poşetlere yönelik olduğunu sandı ama öyle değil…

-Neye yönelik peki?
Sanver:
Gördüğüm sadece eleştiri amaçlı yorumlardan, tartışmalara, özellikle de kontrolünü kaybetmiş durumdaki sosyal medyadakilere. Bilişim Yasası da olmadığı için, hiç çekinme yok, toparlanma da yok.
Hükümet’in yaptığına da eleştiri, nasıl yaptığına da eleştiri, yapmadığına da eleştiri… Sokaktan geçene de eleştiri…
Neyi, nasıl yapamadığımızı anlatır herkes… Neyin nasıl, gerçekten yapılabileceğini öneren de yok.
‘Eli maşalı’ bir idare ile oy kaybı gailesi olmadan yapısal anlamda keskin şeyler yapılmalı

-Hükümete de bir mesaj var yani…
Sanver:
Bir öncekinde Hükümet’e yönelikti daha çok doğrudur… Bu konuda Başbakan’la, Başbakan Yardımcısı’yla da, Polis’le de çok konuşmuştum. Memleketin asayişidir, hayatımızdır söz konusu olan… Biraz halktan da bu konuda destek almak, farkındalık yaratmak için yapmıştım o topuzlu paylaşımı.
Bizim ülke olarak artık bu beğenmediğimiz gidişata dur dememiz için, kişisel menfaatlerimizi düşünmeden toplumsal çıkar için yapılanlara destek vermemiz lazım.
Aynı zamanda siyasileri de düşünürsek, oy kaybedeceğim korkusu olmadan hareket edebildikleri zaman ancak bir şeyleri toplumsal çıkarlar yönünde yapabilirler. Oy kaybedeceğim korkusuyla, ‘aman ben bu yasayı geçirmeyim, geçirir gibi yapayım, birileri için geçirirmiş gibi yapayım, bazılarına da geçirmek istemem havası yaratayım dediğimiz müddetçe toplumsal çıkar, ortaya çıkmaz.

-Şimdi bu söylediğiniz türde kaygılar var mı?
Sanver:
Geçmişte çok vardı… Şimdi ise daha hızlı olmamız lazım. Bunda muhalefetin de etkisi var. Kendi içimizde de zaman zaman oyalantılar olabilir. Çok hızlı hareket eden arkadaşlarımız olduğu gibi, hükümet içerisindeki milletvekillerinde de yavaşlatanlar vardır. Ama aslında bir çok şeyde konsensus sağlanmıştır. Muhalefet de bazı şeyleri geriletsin diye sürekli fitil yakıyor.

 

 

 


BİR DETAY

 

UBP, Emirname için görüş bile vermedi!

Kuru gürültü!

Bir süredir Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi tartışılan dün Meclis Genel Kurulu’nda yine gündem oldu…

Emirname Taslağı ortaya çıktı çıkalı ‘itiraz’ koyan UBP’li vekiller dün yine iş başındaydı.

Genel Kurul’da söz alan UBP İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, siyasetçinin halkı temsil ettiğini söyledi, emirnamenin yapılış aşamasında hangi sivil toplum örgütünün katkı koyduğunu öğrenmek istediğini belirtti ve sordu…

Halkın hiçbir teknik kesimiyle çalışılmadan emirname yayınlanmasının doğru olmadığını da savunan Çavuşoğlu, bu yapılan icraatın ‘ben bilirim olur mantığı’ ile yapıldığını dile getirerek, bilgilendirme toplantılarının da sağlıklı yapılmadığını da ileri sürdü

Çavuoğlu’nun tüm bu iddia ve ifadeleri üzerine kürsüye gelen İç İşleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın özellikle emirname ile ilgili siyasi partilerden istenen görüşlere ilişkin açıklaması, UBP’nin yaptığı itirazların  ‘kuru gürültü’ olduğunu ortaya koydu.

Baybars, siyasi partilerden yazılı görüş istendiğini, YDP’nin görüş verdiğini ancak UBP’nin görüş vermediğini açıkladı.

Günlerdir kamuoyu önünde itiraz eden, açıklama üstüne açıklama yapan UBP’nin, esasen pek de işin içinde olma niyetinde olmadığı da ortaya çıkmış oldu.

 


 

BİR HABER

‘Süreli’ Emirname gündemde!

Hükümet, Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi Emirnamesi için ‘süreli’ bir uygulamayı tartışıyor…  Elde edilen bilgiye göre bir süredir tartışılan söz konusu bölge emirnamesinin, ‘İmar Planı’na kadar değil de, belirlenecek bir tarihe kadar sürelendirilmesi, Hükümet’in gündem maddelerinin başında yer alıyor.

İtirazlar doğrultusunda bazı değişikliklere de gidileceği öğrenilen emirnameye, ‘İmar Planı çıkmazsa 2019 yılının belirlenecek bir ayından itibaren geçersiz sayılacak’ gibi bir hüküm getirilmesi söz konusu.


ALINTI: “Bu ülke de doğal zenginlikleri de biz Kıbrıslılarındır. İlgili kararları garantörler değil bizler vereceğiz.” diyebilmek neden bu kadar zor? Sanırım gelinen noktada Kıbrıs Sorunu’nun tanımı cevaplanamayan bu soruya dönüştü. (Hasan Ulaş ALTIOK)

 

Bu yazı toplam 2889 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar