1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Önce öldürdüler, sonra kaçtılar…"
"Önce öldürdüler, sonra kaçtılar…"

"Önce öldürdüler, sonra kaçtılar…"

Sorver cinayetinde kan donduran detaylar: "Önce öldürdüler, sonra kaçtılar…"

A+A-

Ayşe GÜLER

Alayköy’deki evinde boğazı sıkılarak, başı duvara vurularak öldürülen sonrasında da tuz ruhu içirilmeye çalışılan 45 yaşındaki Zehra Sorver cinayetine yönelik soruşturma derinleştikçe kan donduran detaylar da ortaya çıkıyor…

Haftalardır geniş çaplı araştırma yürüten polis, Sorver’in öldürülmeden önce çığlıklarını duyan tanıklara ulaştı, cinayet zanlısı olarak tutuklanan eş ve oğlunun da bu sırada evde olduğunu tespit etti.

Polis, zanlıların olayın ardından evden ayrıldıklarını ve 1-1.5 saat sonra eve geldiğini de belirlerken, her iki zanlının da kayıp olduğu izlenimi vermek için tanıdıklarına Sorver’in nerede olduğunu sorduklarını açıkladı.

Elde edilen delillerin Sorver’in eşi ve oğlu tarafından öldürüldüğüne işaret ettiğine vurgu yapan polis, maktülenin olay günü boğazında takılı olan 2 adet altın kolye, telefon ve evin anahtarının arandığını söyledi.

27 gündür poliste tutuklu bulunan Sorver’in eşi L.S ve oğlu M.C.S dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Her iki zanlı hakkında 6 gün daha tutukluluk kararı alındı, dünkü duruşmayı zanlıların ailesi de izledi.

 


Müfettiş Muavini Gürler, olguları aktardı:

“Deliller, Sorver’in eşi ve oğlu tarafından öldürüldüğüne işaret ediyor”

Zanlılar L.S ve M.C.S., dün sabah tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Yargıç Cenkay İnan huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı ve zanlıların avukatı Ali Hidayet mahkemede hazır bulundu.
Savcı, meseleyle ilgili olarak Müfettiş Muavini Emirali Gürler’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Gürler, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları, tutukluluk süresi boyunca yaptıkları araştırmayı mahkemeye aktardı.

 

Boğazı sıkıldı, başı duvara vuruldu, öldükten sonra tuz ruhu içirilmeye çalışıldı…

Gürler, her iki zanlının da ‘taammüden adam öldürme’ ve ‘adam öldürme’ suçlarından methalder olduklarını söyledi.
Alayköy’de 15 Haziran tarihinde Zehra Sorver’in boğazı sıkılarak, başı duvara vurularak öldürüldüğünü söyleyen Gürler, ardından da tuz ruhu içirilmeye çalışıldığını söyledi.
Gürler, Sorver’in elbise odası olarak kullanılan oda içerisinde elbise dolabında tespit edildiğini belirtti.

Ayrıca Gürler, elde edilen delillerin Sorver’in eşi ve oğlu tarafından öldürüldüğüne işaret ettiğine vurgu yaptı.


Olay sonrası evden ayrıldılar, 1-1,5 saat sonra geldiler…

Soruşturma kapsamında Sorver’in eşi ve oğlunun Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak aldıkları tutukluluk sürelerine yönelik bilgi veren Gürler, çok yönlü soruşturmanın halen sürdüğüne değindi.

Gürler, yapılan soruşturmada zanlıların maktülenin çığlıklarını ve bağırmalarını duyulduğu sırada olay yerinde olduklarını açıkladı.

Suç işlemede kullanılan tuz ruhu, etrafı silmek için kullanılan bez, mop ve 1 adet atletin de avludaki çöp kutusunda tespit edildiğini kaydeden Gürler, her iki zanlının da olay yerinden ayrılarak, 1-1,5 saat sonra eve geldiklerinin de belirlendiğini dile getirdi.

Gürler, zanlıların eve geldikten sonra kayıp olduğu izlenimi vermeleri için tanıdıklarına eşinin nerede olduğunu sorduklarını da ifade etti.

 

“Oğlunun ifadesi ile tespitler birebir örtüşüyor”

Sorver’in oğlu zanlı M.C.S’nin verdiği gönüllü ifadede anlattıkları ile soruşturma neticesinde elde edilen bulgu ve tespitlerin birebir örtüştüğünü vurgulayan Gürler,günlerdir devam eden soruşturma kapsamında 50 ifade alındığını, birçok kişinin soruşturulduğunu kaydetti.

Öte yandan olay yeri ve çevrede bulunan emarelerin hem burada hem de Türkiye’deki laboratuarda incelemeye alındığını söyleyen Gürler, gelecek sonuca göre birçok şahsa ulaşılmaya ihtiyaç duyulabileceğini dile getirdi.

Gürler, birçok kamera görüntüsünün de titizlikle incelendiğini ifade ederek, telefon dökümlerinin de araştırıldığını kaydetti.

 

2 adet altın kolye, telefon ve evin anahtarı aranıyor

Maktülenin olay günü boğazında takılı olduğu tespit edilen 2 adet altın kolye, telefon ve evin anahtarının arandığını açıklayan Gürler, işlenen suçun çok ciddi olduğunu vurguladı.

Gürler, zanlıların serbest kalması halinde alınacak ifade ve aranan emarelere etki edeceğine değinerek, 6 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.


Savcı: “ Ağır Ceza Mahkemesi’nde en ağır ceza gerektiren suçlar arasında…”

Savcı da zanlılar aleyhinde suçların çok ciddi ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde en ağır ceza gerektiren suçlar arasında yer aldığını kaydetti.

Maktülenin özel mülk içerisinde bulunduğunu bu nedenle de titizlikle incelemeye yapılması gerektiğini ifade eden Savcı, alınan tanık ifadelerinin zanlıların meseleyle bağlantılı olduklarını ortaya çıkardığını söyledi.

 

Avukat: “Zanlılar, suça bağlayıcı ifade vermek için polis baskısı altında”

Zanlıların avukatı Ali Hidayet ise talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Her iki zanlının da avukatları olmadan polise ifade vermeyeceklerini aktaran Hidayet, zanlıların suça bağlayıcı ifade vermeleri için polis baskısı altında olduklarını ifade ettiklerini söyledi.

Avukat Hidayet, zanlıların doktor kontrolünden geçirilmesini de talep etti. 

 

6 gün daha tutuklu kalacaklar…

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç İnan ise ‘taammüden adam öldürme’ ve ‘adam öldürme’ suçlarıyla ilgili olarak tutuklanan her iki zanlının da dün itibariyle 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarına ve doktor kontrolünden geçirilmelerine emir verdi.

Bu haber toplam 5358 defa okunmuştur
İlgili Haberler