1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Önce muavin, sonra Başsavcı
Önce muavin, sonra Başsavcı

Önce muavin, sonra Başsavcı

Yüksek Savcılar Kurulu 1.5 ay aranın ardından dün toplandı, münhal ilan etti

A+A-

Ayşe GÜLER

 

Başsavcı Aşkan İlgen’in emekliye ayrılmasının ardından ‘sancılı süreç’ yaşayan Savcılar Yüksek Kurulu, 1.5 ay sonra yeniden toplandı, bu kez ‘Başsavcı’ yerine, 1 kişilik Başsavcı Yardımcı Muavini ile 3 Kıdemli Savcı istihdamı için münhale çıktı.

Münhal duyurusunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 10 gün içerisinde her iki istihdam ile ilgili başvuru kabul edecek olan Yüksek Savcılar Kurulu bir kez daha bir araya gelerek, son sözü söyleyecek.

Sürecin tamamlanmasının ardından gözler daha önce kapatılan Başsavcı münhalinin ne zaman açılacağına çevrilecek.

 

Başsavcı Aşkan İlgen’in emekliye ayrılmasının ardından ‘sancılı süreç’ yaşayan Savcılar Yüksek Kurulu, 1.5 ay sonra yeniden toplandı, bu kez ‘Başsavcı’ yerine, 1 kişilik Başsavcı Yardımcı Muavini ile 3 Kıdemli Savcı istihdamı için münhale çıktı. Sürecin tamamlanmasının ardından gözler daha önce kapatılan Başsavcı münhaline çevrilecek.

 

 

‘Eksik’ üyenin yeri doldurulacak…

Yapılacak istihdam ile Yüksek Savcılar Kurulu’nda Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara’nın emekli olmasının ardından oluşan ‘eksik’ üyenin yeri de doldurulmuş olacak. 

Yasaya göre 9 üyesi bulunan Savcılar Yüksek Kurulu şu anda hem Başsavcı Aşkan İlgen hem de Başsavcı Yardımcısı Muavini Mahmut Atakara’nın emekliye ayrılması nedeniyle 7 kişi yer alıyor.

Şu anki Yüksek Savcılar Kurulu’nda Başsavcı Yardımcısı Ersoy Ölçter, Başsavcı Yardımcı Muavinleri Behiç Öztürk ile Ergül Kızılokgil’in yanı sıra Yüksek Mahkeme Yargıcı Gülden Çifçioğlu, Kaza Mahkeme Başkanı Bahar Saner, Savcı İbrahim Ruso ve Savcı Ayşe Kaymak görev yapıyor.

 

ÖLÇTER, 1 ŞUBAT’TA EMEKLİ… Başsavcı adayı olmasına rağmen, Yüksek Savcılar Kurulu’nda yeterli oyu alamayan, şu anda da vekaleten Başsavcı görevini yürüten, Başsavcı Yardımcısı Ersoy Ölçter de 1 Şubat’ta emekliye ayrılacak.

 

Ölçter, 1 Şubat’ta emekli…

‘Başsavcı’ adayı olmasına rağmen, Yüksek Savcılar Kurulu’nda yeterli oyu alamayan, şu anda da vekaleten Başsavcı görevini yürüten, Başsavcı Yardımcısı Ersoy Ölçter de 1 Şubat’ta emekliye ayrılacak.

Ölçter’in emekliye ayrılacağı süreye kadar, Yüksek Savcılar Kurulu tarafından münhal ilan edilerek, Başsavcı seçilememesi Hukuk Dairesi’nde yürütülen işlemlerde ciddi sıkıntılar yaşanmasını da gündeme getirecek.   

Neler yaşanmıştı?

Başsavcılık münhali için Başsavcı Yardımcısı Ersoy Ölçter ile Başsavcı Yardımcı Muavinleri Behiç Öztürk ile Ergül Kızılokgil başvuruda bulunmuştu.

Şu anda 7 üyesi bulunan Yüksek Savcılar Kurulu geçtiğimiz hafta toplanmıştı. Kurul’daki 3 üyenin de aday olması nedeniyle geriye kalan 4 üye oy kullanabildi.

Aday olmasına rağmen önce Başsavcı Yardımcı Muavini Behiç Öztürk ardından da Ergül Kızılokgil adaylıktan çekildi.

Böylelikle hem Öztürk hem de Kızılokgil, oy kullanabilecek pozisyona geçti.

Tek aday kalan Ölçter, yapılan oylamada salt çoğunluğu elde edemedi, toplantı 48 saat sonraya ertelendi.

48 saat sonra toplanan Yüksek Savcılar Kurulu toplantısından kapalı zarf usulü oylama yapılmış, yaklaşık 1 saat süren toplantıda olumlu sonuca ulaşılamamıştı.

7 üyenin oy kullandığı seçimde Başsavcı Yardımcısı Ersoy Ölçter 3 ‘evet’ oyuna ulaşsa da salt çoğunluğu elde edemediği için seçilememişti.

Yaşanan gelişmeler üzerine Başsavcılık münhali 6 Ağustos tarihinde kapatılmıştı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-876.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 3686 defa okunmuştur
İlgili Haberler