1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Önce final Sonra kupa
 Önce final Sonra kupa

Önce final Sonra kupa

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda yarı finale kalan 4 takım kupa şampiyonluğunu istiyor

A+A-

Necmi Belge

Pepsi Kıbrıs Kupası yarı final eşleşmelerinin belirlenmesinin ardından kupada bu noktaya gelen son dört takım Yenicami, Doğan Türk Birliği, Mormenekşe ve Yalova hedefini önce final, sonra kupa şampiyonluğu olarak belirledi. Yalova teknik direktörü Gökman Davutoğlu 21 yıl sonra kupayı yeniden müzelerinde görmek istediklerini belirtirken, Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay sezonu 3 kupa ile tamamlayarak tarih yazma amacında olduklarını vurguladı. Doğan Türk Birliği Teknik Direktörü Caner Oshan kupayı 3’üncü kez kazanma amacıyla mücadele edeceklerini, Mormenekşe Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu tarihlerinde ilk kez bu kupayı elde etme hedefinde olduklarını belirtti.

Davutoğlu: “21 yıl sonra yeniden kupayı kazanmak istiyoruz”

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda yarı finale kalan Yalova’nın teknik direktörü Gökmen Davutoğlu, hedeflerinin final olduğunu ve bu hedeften şaşamadıklarını söyledi.

Süper Lig şampiyonu Yenicami ile eşlemelerinin  kendileri için gurur verici bir olay olduğunu ifade eden Davutoğlu ancak bu maça kazanmak için çıkacaklarını belirtti.

Davutoğlu, Yenicami’nin de kendilerinin de sahaya 11’er kişi olarak çıkacaklarını anımsatırken,  günün sonunda bir Süper Lig takımı ile oynayacaklarını, üstelik K-Pet Süper Lig şampiyonu olmuş bu takımın milli takıma sekiz-dokuz futbolcu verdiğini anımsattı.

Kendilerin de  Yalova olarak bu yarı final maçına çıkarken iddialı olduklarını ancak skor ne olursa olsun izleyicilere  güzel bir maç izletmek amacında olduklarını vurguladı.

Davutoğlu, Yalova’nın geçmişinde bir Kıbrıs Kupası olduğunu, 1993-94 sezonunda Kıbrıs Kupası’nı müzelerine götürdüklerini anımsatırken,  21 yıl yıl sonra bu kupayı yeniden müzelerine götürmek istediklerini sözlerine ekledi.

Altay: “Üç kupa ile tarihe geçmek istiyoruz”

Geçtiğimiz hafta, ikinci kez üst üste K-Pet Süper Lig şampiyonu olan Yenicami, yeniden bir tarih yazmaya hazırlanıyor. Teknik direkötürü Turan A ltay, hedefin Pepsi Kıbrıs Kupası’nı kazanmak ve Yenicami’nin sezon başında kazandıkları  Süper Kupa, lig şampiyonluğu ve Pepsi Kıbrıs Kupası şampiyonu olarak üç kupalı şampiyon olarak tarihe  geçmek olduğunu söyledi.

Altay, yarı finale kalan dört takımın da değerli birer takım olduğunu söyledi. Bu takımların Yalova, Mormenekşe ve Doğan Türk Birliği olmalarının olayın ciddiyetini bir o kadar daha artırdığını iddia etti.

Kendi rakipleri olan Yalova’nın bir alt ligde olmasının çok da önemli olmadığını ifade eden Altay, Yalova’ya karşı aynı ciddiyetle hazırlanarak, sahaya çıkcaklarını belirtti.
Yalova’nın, K-Pet  Süper lige çıkmak üzere olan bir takım olduğunu anımsatan Altay, Yalova karşısında kötü bir sürpriz ile karşılaşmamak istediklerini ifade etti.

Oshan: “Üçüncü kez kazanmak istiyoruz”

Üç sezon önce Pepsi Kıbrıs Kupası’nı kazanan ve bu sezon yarı finale yükselen Girne’nin güçlü takımlarından Doğan Türk Birliği’nde hedef, Pepsi Kıbrıs Kupası olarak belirlendi.

Doğan Türk Birliği’nin Teknik Direktörü Caner Oshan, kupayı üçüncü kez müzelerine götürmek istediklerini söyledi.

K-Pet Süper Lig’de ve Pepsi Kıbrıs Kupası’nda genç bir kadro ile mücadele ettiklerini ifade eden Oshan, ligde üst sıralarda bulunmanın keyfini yaşarken, Pepsi Kıbrıs Kupası’nda da hedeflerinin önce final, sonrada kupa olduğunu belirtti. Yarı finaldeki rakipleri, Mormenekşe’nin de güçlü bir takım olduğunu dile getiren Oshan özellikle Mormenekşe’nin bu sezon gösterdiği performansın takdir edilecek bir performans olduğunu sözlerine ekledi.                                    

Şerifoğlu: “Tarihimizde bir ilk başarmak istiyoruz”

Pepsi Kıbrıs Kupası’nda tarihinde ikinci kez yarı final oynayacak olan Doğu bölgesinin güçlü takımı Mormenekşe, bu kupada yarı finale kalmanın heyecanını yaşarken, iki sezon önce yarı finalde elendikleri Doğan Türk Birliği’nden rövanşı da almak istiyor.

Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu, hedelerinin kupayı kazanmak ve tarihlerinde bir ilki başarmak olduğunu söyledi.  Şerifoğlu, iki sezon önce yarı final oynamış bir takımları olduğunu anımsatırken, bunu da başarmak için önce Doğan Türk Birliği gibi güçlübir takımı, sonra da finale kalacak olan bir başka güçlü takımı yenmek zorunda olduklarını belirtti.

Hedeflerinin kolay bir hedef olmadığını ileri süren Şerifoğlu, bu sezon futbolcularının kulüp olarak koydukları hedeflerin üstüne çıktıklarını vurguladı. Futbolcularına, K-Pet Süper Lig’de Play-out oynamama hedefi koyduklarını ancak, bu başarılı futbolcuların ligde üçüncülük kovalarken, Pepsi Kıbrıs Kupası’nda da finale doğru yol aldıklarının altını çizdi.

Şerifoğlu son olarak, kalan maçlarda futbolcularının bu başarılı performanslarını devam ettirip, camia olarak istedikleri hedeflere ulaşmak,  bir ilki de başarmış  olmanın gururunu yaşmayı umut ettiğini sözlerine ekledi.

 

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur