1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. On ülke yarıştı
On ülke yarıştı

On ülke yarıştı

On ülke yarıştı

A+A-

 

Burhan Gürkan

Uzun bir zamandır yapılamayan Uluslararası Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları geçtiğimiz hafta atletizm müsabakaları ile başladı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve 3 yıl aradan sonra yeniden organize edilen Dr. Küçük Spor Oyunları’nda atletizm branşında dünyada adından söz ettirmiş ve ettirmeye başlayan atletler yer aldı. 26 Eylül Cuma günü yapılan yarışlar renkli görüntülere sahne oldu.

ÖNEMLİ ATLETLER GELDİ
Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra Türkiye, Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Estonya, Kazakistan, Macaristan, Slovenya ve Nijerya’dan atletler Atletizm Federasyonu’nun yapmış olduğu bağlantılarla beraber yarışlarda yer almak için ülkemize geldi. Rusya’dan üç adım atlama branşında 2014 Dünya Salon Şampiyonu, Avrupa Atletizm Şampiyonası ikincisi Ekaterina Koneva, Estonya’dan disk atma branşında 2004 Olimpiyat Oyunları üçüncüsü Aleksander Tammert gibi isim yapmış atletler ile birlikte ülkemizin yetenekli atletleri 26 Eylül Cuma günü gerçekleştirilen oyunlarda yer aldı.

YEDİ BRANŞTA YAPILDI
Toplam 7 branşta gerçekleştirilen atletizm müsabakaları öncesinde oyunların açılışı Dr. Fazıl Küçük’ün Hamitköy’de bulunan anıtında bir tören düzenlendi. Törenin ardından öğleden sonra Atatürk Stadı’nda oyunlar atletizm ile başladı. Olimpiyatlar, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceler elde eden atletlerle beraber ülkemiz sporcularını görmek üzere öğrenciler tribünlerdeki yerlerini aldılar.

UKRAYNA VE TÜRKİYE
Oyunlarda en çok birinciliği Ukrayna ile Türkiye elde etti. Üçer birincilik alarak kürsüye çıkan bu iki ülkeyi yine Türkiye 5 ikincilik ile takip etti. Rusya’nın 3, Ukrayna ve Estonya’nın 1’er ikincilik aldığı oyunlarda, Türkiye 3 üçüncülük, Ukrayna 2 üçüncülük ve Rusya, Beyaz Rusya, Nijerya ve Kazakistan 1’er üçüncülük elde ettiler. Ülkemiz sporcuları oyunlarda kürsüye çıkma başarısı gösteremedi.

KONEVA İLGİ İLE TAKİP EDİLDİ
Oyunlarda özellikle ilgi ile takip edilen sporcuların başında Rus üç adım atlamacı Ekaterina Koneva oldu. Uzun atlama branşında yer alan Koneva 6.42 metrelik atlayışı ile birinci oldu. Olimpiyat üçüncüsü Aleksander Timmert sporcusu Martin Kupper ile birlikte disk atma branşında ilk iki sırayı paylaştı. Türkiye milli takımı adına yarışan Azeri atlet Ramil Guliev 100 metre branşında ilk sırada yer alırken, Cirit atma branşında Türkiye’nin önemli isimlerinden Fatih Avan 69.10 metrelik atışı ile birinci oldu.

Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 179. Sayısı

Adres Kıbrıs 179. Sayısı