1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Omuz omuza direniş"
Omuz omuza direniş

"Omuz omuza direniş"

Sendikal Platform, kıdem tazminatlarının kaldırılması girişimlerine karşı “omuz omuza direnme kararı” aldığını açıkladı.

A+A-

Sendikal Platform’a üye sendikaların temsilcileri Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Lokali’nde basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, “Bugün UBP’nin yeni oyunlarından birini açıklamak için buradayız” diyerek, “TC-KKTC hükümetleri arasında imzalanan Ekonomik Protokol’da yer alan çalışanların haklarının budanması veya kaldırılması çalışmalarının” sürdüğünü ileri sürdü.

Hükümetin bir yandan özelleştirmelere devam ederken, diğer yandan da çalışanların haklarını budamayı sürdürdüğünü iddia eden Bıçaklı, “Çalışanların kıdem tazminatlarının ellerinden alınması için çalışma başlatıldı” savundu.

Bıçaklı, “masumane tavırlar sergilemekle” suçladığı Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın, uygulamanın 1 Ocak 2013’den sonra işe girenlere yönelik olacağını ifade ettiğine işaret ederek, “Onlar bizim çocuklarımız değil mi? Bizim bunları kabul etmemiz mümkün dedi.

Belli bir tarihten önce veya sonra olmasının bir şey değiştirmeyeceğini, uygulamaya karşı olduklarını kaydeden Bıçaklı, bundan sonraki dönemde de emeklilerin haklarına müdahale edileceği yönünde inançları olduğunu belirtti.

Bıçaklı, bu konularda anayasal ve yasal haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerine işaret ederek, “Bugün dik duruşumuzu anlatmak için bu basın toplantısını düzenledik. Anlamayanlar olursa Anayasal ve yasal haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Bu ülke hepimizin. Kimseye babasından miras kalmadı. Eylemlerimiz şiddetlenerek basamak basamak yükselecek” ifadelerini kullandı.(TAK)

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur
Etiketler :