1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Omorfo Kitapçısına Kavuştu
Omorfo Kitapçısına Kavuştu

Omorfo Kitapçısına Kavuştu

Khora, Lefkoşa ve Mağusa'daki kitabevleri, Akdoğan'daki satış noktasından sonra yeni kitabevini Omorfo'da açtı.

A+A-

 

Hem yayınevi, hem kitapçı hem de cafe olarak hizmet veren Khora, Lefkoşa ve Mağusa'daki kitabevleri, Akdoğan'daki satış noktasından sonra yeni kitabevini Omorfo'da açtı. Khora'nın açılması ile kitabevine kavuşan Omorfo'da bölge halkı açılışa yoğun ilgi gösterdi.

Oldukça kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen açılışta açılış konuşmalarını bölgenin sevilen esnafı Osman Bican ve Khora Direktörü Mustafa Keleşzade yaptı. Grup Baria'nın coşkulu müzikleri ve Gülsev & Kayra'dan jazz dinletisi, açılışa katılan bölge halkına keyifli bir gece yaşattı.

 Kıbrıslı şair ve yazarların eserlerinden klasik romanlara, çocuk kitaplarından kişisel gelişim türündeki kitaplara kadar çeşitli yayınevlerinden yerli ve yabancı yüzlerce kitabın bulunduğu kitabevi, üniversite kenti haline gelen ancak kapsamlı bir kitabevi bulunmayan Omorfo bölgesinin önemli bir ihtiyacını giderecek potansiyelde. Khora Kitabevi, bölge halkının sahiplenmesiyle bir kitabevinin ötesinde kültürel ve sanatsal faaliyetlere da ev sahipliği yapmayı amaçlıyor.

khora.jpg

Bu haber toplam 2577 defa okunmuştur
Etiketler : , ,