1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası
Ölümlü kazaya  4 yıl hapis cezası

Ölümlü kazaya 4 yıl hapis cezası

Lefkoşa - Girne Anayolu’nda 27 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen ve İbrahim Atar’ın yaşamını yitirdiği ölümlü trafik kazası ile ilgili olarak hatalı görülen araç sürücüsü Dilnaz Mamedova, 4 yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Lefkoşa - Girne Anayolu’nun 10-11 km’leri arasında meydana gelen ölümlü trafik kazası ile ilgili olarak hatalı görülen araç sürücüsü Dilnaz Mamedova, 4 yıl hapse mahkum edildi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, Lefkoşa-Girne Anayolu’nda 27 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen trafik kazasında İbrahim Atar’ın ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan Dilnaz Mamedova’ya ilişkin kararını verdi.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemsi heyeti huzurunda gerçekleşen karar duruşmasında oy birliği ile verilen kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay açıkladı.

Ulunay, kararda “Tedbirsizlik ve Dikkatsizlik Sonucu Başkasının Ölümüne Neden Olmak” suçunun 7 yıl kadar hapis cezası veya 5 bin TL’ye kadar hapis cezası öngördüğüne değindi. Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, ölümlü trafik kazalarında yıllardır düşüş olmadığını belirtti. Ulunay, bu tür suçları işleyenlere kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Kıdemli Yargıç, kazanın neticesinde bir kişinin ölmesi, üç kişinin yaralanmasını sanığın aleyhine değerlendirdiklerini kaydetti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, müteveffanın ailesinin sanığı affetmiş olmasını, sabıkasız oluşunu sanığın lehine değerlendirdiklerini belirtti. Ulunay, sanığa ceza takdir ederken, kamu menfaatini göz önünde bulundurduklarını kaydederek, sanığa oybirliğiyle 4 yıl hapis cezası verdiklerini ve 6 ay ehliyetine el koyduklarını açıkladı.  

 

Bu haber toplam 4134 defa okunmuştur