1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Ölümlü kaza' yargıda
'Ölümlü kaza' yargıda

'Ölümlü kaza' yargıda

N.H.S, Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı, aleyhinde 2 günlük tutukluluk kararı alındı.

A+A-

Çatalköy’de dün öğle saatlerinde paket servis elemanı Bagladeş uyruklu Mohamed Sazzad Hossain’in hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili tutuklanan araç sürücüsü N.H.S, Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı, aleyhinde 2 günlük tutukluluk kararı alındı. Zanlı, tutukluluk süresi boyunca yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tam teşekküllü bir hastanede polis gözetiminde tutuklu kalacak.

Ayşe GÜLER

Çatalköy’de önceki gün paket servisi elemanı 35 yaşındaki Mohammed Sazzad Hossain’in hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili tutuklanan araç sürücüsü N.H.S, dün yargı huzuruna çıkarıldı, aleyhinde 2 gün tutukluluk kararı alındı.

Yaşadığı ciddi sağlık sorunları nedeniyle zanlı tutukluluk süresini polis gözetiminde tam teşekküllü bir hastanede geçirecek.

 

Polis Çavuşu Arabulucu şahadet verdi

Zanlı N.H.S dün Girne Kaza Mahkemesi’de nöbetçi yargıç huzuruna çıkarıldı.

Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Doğay Tokay ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Tokay, meseleyle ilgili olarak Polis Çavuşu Recep Arabulucu’yu mahkemeye tanık olarak dinletti.

Polis Çavuşu Arabulucu, mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktardı.

 

“Zanlı, dikkatsizce yolun sağına geçti”

Arabulucu, 24 Şubat tarihinde saat 13.20 sıralarında Girne – Değirmenlik dağyolunun 5-6 kilometreleri arasında Girne’ye doğru seyreden zanlı yönetimindeki JK 703 plakalı aracın dikkatsizce yolun sağına geçerek, o sırada Mohammed Sazzad Hossain yönetimindeki NZ 569 plakalı motosikletin ön kısmına, aracın ön kısmı ile çarptığını anlattı.

Çarpma sonucunda motosiklet sürücüsü Mohammed Sazzad Hossain’in hastaneye kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirdiğini belirten Arabulucu, kaza sonucunda araçta 5 bin, motosiklette ise 3 bin TL maddi hasar meydana geldiğini kaydetti.

 

Otopsi yapıldı, ölüm nedeni belirlendi

Arabulucu, motosiklet sürücüsüne dün 18.00-18.50 arasında Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz huzurunda yapılan otopside ölüm nedeninin trafik kazasına bağlı çoklu kaburga kırığı, beyin kanaması, iç organ yaralanması ve iç kanama olarak belirlendiğini dile getirdi.

 

İngilizce beyanda bulundu, olayı hatırlamadığını dile getirdi…

Zanlının ‘tedbirsizlik ve ihmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verme’ ve ‘ dikkatsiz sürüş sonucu yolun solunu muhafaza etmemek’ suçuyla bağlantılı olarak tutuklandığını ifade eden Arabulucu, kaza sonucunda olay yerinin krokisinin çizildiğini aktardı.

Arabulucu, zanlının yazı yoluyla İngilizce bir beyanda bulunarak, farkında olmadan kendisini sağ şeritte bulduğunu, olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını söylediğini bildirdi.

 

Güvenlik kamerası görüntüleri temin edilecek

Zanlının kazanın şokunda olduğunu da ifade eden Arabulucu, kaza yerinde güvenlik kamerası tespit edildiğini ve görüntülerin temin edileceğini belirtti.

Arabulucu, kazaya yönelik tanık ifadelerine başvuracaklarını da dile getirerek, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

“Zanlı kanser tedavisi görüyor, ciddi sağlık sorunları var”

Zanlı Avukatı Mustafa Şener ise talep edilen 2 günlük tutukluluk süresine itiraz etmedi.

Mahkemeye zanlının yaşadığı ciddi sağlık sorunlarıyla ilgili detaylı bilgi veren Şener, müvekkiliyle ilgili sağlık raporunu da emare olarak sundu.

Avukat Şener, zanlının daha önce beyin travması geçirdiğini ifade ederek, bununla birlikte kanser hastası olması nedeniyle beyninde apse bulunduğunu, halen radyoterapi ve kemoterapi aldığını dile getirdi.

Beynindeki apneden dolayı zanlının oksijen yetersizliği çektiğini de kaydeden Şener, nefes almakta zorlanması nedeniyle bazı durumlarda baygınlık geçirebileceğini söyledi.

Şener, 2002 yılından beri kanser tedavisi süren zanlının hücrede kalmasında sıkıntı yaşanacağına işaret ederek, tam teşekküllü bir hastanede gözetim altında olmasını talep etti.

Ayrıca Şener, rahatsızlığından dolayı zanlının ellerinde morluklar oluştuğuna da dikkat çekti.

 

2 gün tutukluluk

Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Mesut Mesutoğlu ise zanlının işlemiş olduğu iddia edilen suçun kamuda endişe yaratıcı, git gide artan ve aygınlaşan suç türlerinden olduğuna vurgu yaptı.

Mesutoğlu, İddia Makamı’nın sunmuş olduğu şahadete göre suçla bağlantısı olan zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi, tutukluluk süresince zanlının tam teşekküllü bir hastanede polis gözetiminde olmasını emretti.

 

Bu haber toplam 4255 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler