1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ÖLÜMLÜ KAZA, ŞOFÖR EHLİYETSİZ
ÖLÜMLÜ KAZA, ŞOFÖR EHLİYETSİZ

ÖLÜMLÜ KAZA, ŞOFÖR EHLİYETSİZ

Girne-Değirmenlik yolunda 10 Temmuz’da meydana gelen ve 20 yaşındaki Hüsnü Buğarhan’ın yanarak can verdiği trafik kazasıyla ilgili tutuklanan zanlı M.K. hakkında ki soruşturma tamamlandı, yine acı bir gerçek ortaya çıktı…

A+A-

Didem MENTEŞ

Girne-Değirmenlik yolunda 10 Temmuz’da meydana gelen ve 20 yaşındaki Hüsnü Buğarhan’ın yanarak can verdiği trafik kazasıyla ilgili tutuklanan 25 yaşındaki M.K hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yüzü sarılı vaziyette dün mahkemeye getirilen zanlı M.K.’nın sürüş ehliyeti olmadığı, sigorta kapsamaksızın araç kullandığı ortaya çıktı. Kıbrıs’ın kuzeyinde çalışma izniyle bulunan zanlı M.K. yargılanıncaya kadar 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

 

6 suçlama

Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Kıdemli Savcı Egemen Metay ve zanlı avukatı mahkemede hazır bulundu. Savcı Metay, kazayla ilgili olarak polis çavuşu Adil Ertepınar’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Ertepınar, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Adil Ertepınar, zanlı M.K.’nin “dikkatsiz sürüş”, “aşırı sürat”, “yolun sağına geçme”, sürüş ehliyetiz, sigorta kapsamaksızın araç sürme” ve “bir kişinin ölümüne neden olma” suçlamalarıyla ilgili olarak tutuklandığını açıkladı.

 

Kaza hatırlatıldı

Ertepınar, 10 Temmuz’da saat 00.20 sıralarında zanlı M.K.’nın, DD 683 plakalı aracıyla Girne - Değirmenlik yolunda Değirmenlik istikametinde aşırı süratli ve dikkatsizce seyrettiği sırada sola meyilli virajı alamayarak yolun sağından dışarıya çıktığını, yol kenarındaki bariyerlere sağ ön kısmı ile çarparak, tekrar yola savrulduğunu ve o esnada Girne istikametine doğru seyreden Muhammad İkbal yönetimindeki TND 087 plakalı araca çarptığını belirtti. Çarpışma sonucu DD 683 plakalı araç yol dışına çıkarak toprak banket içerisinde alev alarak yandığını ve araçta yolcu olarak bulunan Hüsnü Buğarhan yanarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

 


Çalışma izniyle bulunuyor

Meseleyle ilgili zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirten Ertepınar, zanlının KKTC’de çalışma izniyle bulunduğunu ve Ağustos ayında iznin iptal olacağını dolayısıyla zanlının yargılamadan kaçmaması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Zanlı avukatı da müvekkilinin vücudunda ciddi yaralar olduğunu, sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılmasını talep etti.

 

2 ay cezaevine gönderildi

Yargıç Mesutoğlu da huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendirerek, zanlı M.K.’nın davalarında hazır bulununcaya dek 2 ayı aşmayan bir süre Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Ayrıca zanlının haftada 3 gün tam donanımlı bir hastanede doktor kontrolünden geçirilerek, pansumanın yapılması için de direktif verdi.

Bu haber toplam 5194 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler