1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Olumlu bir gelişme”
“Olumlu bir gelişme”

“Olumlu bir gelişme”

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği’nden Türkiye Futbol Federasyonu’nun temsilcilik açma girişimine destek

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD), Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kuzey Kıbrıs’ta temsilcilik açma isteğini olumlu olarak karşıladığını açıkladı. Dernek başkanı Süleyman Göktaş imzası taşıyan açıklamada temsilciliğin Kıbrıs Türk futboluna katkı amaçlı olduğuna inandıkları belirtildi.

“Ülke futboluna katkı amaçlı olduğuna inanıyoruz”
“Yapılan açıklama şu şekilde: “Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) olarak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun, KKTC’de temsilcilik açma isteğiyle ilgili FIFA’ya yapmış olduğu başvurunun Kıbrıs Türk futboluna katkı amaçlı olduğuna inanıyoruz.
İçinde bulunduğumuz çıkmazdan kurtulabilmek için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun çalışmalarını yakından takip etmekteyiz.
Ancak bu çıkmazdan tek taraflı çabalarla kurtulmak imkansızdır. Kısa bir süre önce futbolcularımızın kayıtsız şartsız Türkiye Cumhuriyeti takımlarına transfer olmalarına tepki koyanlardan biri de KTFAD’dir.
Buradan hareketle Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri sonucu adamıza gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibinin, Türkiye’ye döndükten sonra KKTC’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun temsilcilik açma isteğini FIFA’ya bildirmesi, uzun yıllar sonra Kıbrıs Türk futboluyla ilgilenme isteğinin sonucudur”

“TFF, KTFF’yi ortadan kaldırma düşüncesinde değil”
“Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu ortadan kaldırma düşüncesinin olduğuna inanmıyoruz. Bugün futbolumuz gerek ekonomik, gerekse de tesis bakımından bir takım zorluklar içerisindedir. Bu konularda bizlere yardımcı olacak kurumlar da TFF, UEFA ve FIFA olmalıdır. Bu görüş ve düşünceyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun, KKTC’de temsilcilik açma isteğini olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.
Bu kararın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile paylaşılarak yapılması daha anlamlı olacak diye düşünüyoruz. Tüm tarafları sağduyuya davet eder, hizipleşmenin Kıbrıs Türk futboluna bir kazanç sağlamayacağını da belirtmek istiyoruz”

Bu haber toplam 1794 defa okunmuştur