1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ÖLÜMLE DANS!
ÖLÜMLE DANS!

ÖLÜMLE DANS!

Ülkede yaşanan çok sayıda iş kazasına rağmen ders alınmıyor. YENİDÜZEN ekibi dün rastgele inşaatlara giderek bazı çalışmaları izledi, görüntüledi. Hiçbir önlem almadan çalışan işçiler adeta ölümle dans ediyor

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkede bitmek bilmeyen iş kazalarının ortaya koyduğu acı tablo ve tedbirsizlik bir kez daha ‘ders alınmadığını’ gösterdi. Son 5 yılda çok sayıda yaralanma ve ölümle neticelenen iş kazalarına karşın, inşaatlardaki ‘önlemsiz’ çalışmalar da sürüyor. Lefkoşa’da birçok farklı sokakta yapımı devam eden inşaatlarda işçiler can güvenliklerini hiçe sayarak, tedbirsiz bir şekilde çalışıyor. Hiçbir önlem almadan çalışan işçiler adeta ölüme davetiye çıkarıyorlar.

2015 yılının ilk altı ayı içerisinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan iş kazalarına rağmen, inşaat çalışanlarının kendi canlarını tehlikeye atarak tedbirsizce çalışmaları dikkat çekiyor. En basit önlemler bir yana baret dahi takmayan işçiler adeta ölüme meydan okuyor. Baretsiz, iskelesiz, kemersiz çalışan inşaat işçileri önlem almak bir yana tehlikeli yöntemler uyguluyor. İnşaat işçileri hiçbir tedbir almazken inşaatın hiçbir yerinde ise uyarı levhası bulunmuyor. Can güvenliklerini sağlamadan çalışan işçilerin bu durumu ve her yıl yüzlerce kişinin yaralandığı ve hayatını kaybettiği iş kazalarındaki artış, iş sağlığı ve güvenliğini sorgulatırken, ders alınmadığını da ortaya çıkardı.

Öte yandan YENİDÜZEN’e konuşan bazı işçiler koruyucu kask ve kıyafetlerin işverenler tarafından sağlandığını ancak inşaatların alt katında çalışan bazı işçilerin kask takmadığını belirtti. İşçiler, özellikle hava sıcaklığının artması nedeniyle bazı çalışanların kask takmaktan kaçındığını da dile getirdi.

ACI TABLO: 5 YILDA  24 ÖLÜ
2011: 6 ölü
2012: 4 ölü
2013: 7 ölü
2014: 6 ölü
2015: 3 ölü

Bu haber toplam 1635 defa okunmuştur