1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Ölümle burun buruna yaşıyoruz….”
“Ölümle burun buruna yaşıyoruz….”

“Ölümle burun buruna yaşıyoruz….”

Bir süre önce otobüsün girdiği Yeniboğaziçi Çemberi’ndeki evin duvarına geçtiğimiz günlerde bir araç daha çarptı, ev sahibi Tuncay Yalçın korkusunu belirtti

A+A-

Didem MENTEŞ

Yeniboğaziçi Çemberi yanındaki evine otobüs girerek canını zor kurtaran Tuncay Yalçın, geçtiğimiz günlerde bir aracın aynı noktada kaza yaparak evinin bahçe duvarına çarptığını ve kazanın ucuz atlatıldığını dile getirdi.
Geçtiğimiz Nisan ayında yine benzeri bir kaza yaşanmış, Yeniboğaziçi büyük bir gerilime tanıklık etmişti.
8 ayda ikinci kez evlerinde kaza ile burun buruna geldiklerini belirten Yalçın,  “Salamis yolundaki Yeniboğaziçi Çemberi hatalı yapıldı, bu yolda 3-4 tane ölüm oldu. Her gün ölümle burun buruna yaşıyoruz” dedi.

Mağusa istikametinden gelen bazı araçların, sola doğru meyilli olan çemberde şaşırarak kaza atlattıklarını aktaran Yalçın, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin otobüs kazasından sonra bu çemberde inceleme yapacağını söylemesine rağmen yapılmadığını savundu.

Tuncay Yalçın, “bu yolda çember hatalı yapılmış, çember sola meyilli olduğu için insanlar yönünü karıştırıyor. Çemberdeki aydınlatma ışıkları yanmıyor, çemberden geçenler yolu görmekte zorlanıyor. Yolda yaya geçidi var ama yaya geçidini gösteren yerdeki şeritler silinmiş vaziyette. Bu yol tehlike içeriyor” şeklinde konuştu.

“29 Aralık akşamı buradaki marketteydim. Arkadaş kazanın sesini duydu. Çıkıp baktığımda evin duvarına çarpan arabayı dumanların içinde gördüm…

 

“Arabayı dumanlar içinde gördüm”

YENİDÜZEN, Yeniboğaziçi Çemberi yanında oturan Tuncay Yalçın ile görüştü, 29 Aralık akşamı meydana gelen trafik kazası ile ilgili kamera görüntülerini inceledi.

Tuncay Yalçın, 29 Aralık akşamı Mağusa istikametinden bir aracın hızla çembere geldiğini, çemberin sola meyilli olmasından dolayı direksiyonu kıramayarak karşıda bulunan evinin duvarına çarptığını söyledi. Tuncay, “ben o akşam buradaki marketteydim. Arkadaş kazanın sesini duydu. Çıkıp baktığımda evin duvarına çarpan arabayı dumanların içinde gördüm. Polis kamera görüntülerini inceledi. Tam 3 saniye içerisinde araba bariyerleri ezerek duvara çarptı. Bugün oldu daha onları tamir etmediler” dedi.

“Çember çok yanlış yapıldı. Her gün de kazalar olur. Bu yolda 3-4 tane ölüm oldu. Bu kaza son olmayacak. Çembere aydınlatma direkleri koydular ama bu ışıklar yanmaz”

 

“Bu yolda 3-4 kez ölüm oldu”

Konu yolda 3-4 kez ölümlü kaza olduğunu söyleyen Tuncay Yalçın, “Çember çok yanlış yapıldı. Her gün de kazalar oldu. Kaç defa elektrik direklerini çarptılar, kaç defa kırdılar bu direkleri. Bu kaza son olmayacak. Çembere aydınlatma direkleri koydular ama bu ışıklar yanmaz. Yine yola yaya geçidi yaptılar ama yoldaki şerit çizgileri silinmiş. Çemberin 20 metre ilerisinde yaya geçidi mi olur? Yaya geçidini gösteren uyarıcı ışık da yoktur.  Yayalar bariyerlerden dolayı bu yoldan geçemez. Bu yolda ölüm olursa sorumlusu Karayolları Dairesi ve Elektrik Kurumu’dur” ifadelerini kullandı.

“Bu çemberden dolayı ne ailemin ne bana gelen misafirlerin hayatı garanti altında... Biz o gün bahçede otursaydık hepimizi ezecekti. Ölümle burun buruna yaşıyoruz. Moralimiz çok bozuk. Korkuyoruz…”

 

“Korkuyoruz…”

Yoldan dolayı endişeli olduklarını anlatan Tuncay Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çemberden dolayı ne ailemin ne bana gelen misafirlerin hayatı garanti altında değil. Biz o gün bahçede otursaydık hepimizi ezecekti. Bu çember yapılmadan önce bu evin önünde hiç kaza olmazdı ama şimdi canımız ağzımızda yaşıyoruz. Moralimiz çok bozuk. Korkuyoruz…”

“Önlemler alınmalı”

Yeniboğaziçi Çemberi’ne gelmeden hız tespit kamerası konulmasının şart olduğunu söyleyen Tuncay Yalçın, “eğer kamera konulmazsa söz konusu yolu daha düz yapsınlar ki insanlar çembere geldiğinde yolunu şaşırmasın ya da yavaşlatıcı küçük tümseklerden koysunlar” dedi.

“Ulaştırma Bakanı bana otobüs kazasından sonra gelip inceleme yapacağına dair söz verdi ama gelmedi. Karayolları Dairesi bu yolda inceleme yapmalı” diyen Yalçın, gerekli önlemlerin alınmasını istedi. 

 

Geçen yıl ne olmuştu?

17 Nisan 2018’de Mağusa-İskele Anayolu üzerinde Erkin Çetinkaya yönetimindeki otobüs evin içine girmişti. 27 yaşındaki Çetinkaya otobüste sıkışmıştı. Balkonda oturan ev sahibi Tuncay Yalçın ise otobüsün evine doğru geldiğini görünce kaçıp canını zor kurtarmıştı. Otobüs şoförü Çetinkaya otobüsten çıkarılmasının ardından Mağusa Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Eve giren otobüs ise vinç yardımıyla çıkarılabilmişti.

k1-101.jpg

Ocak akşamı salon araç çemberden hızla gelerek evin duvarına çarptı

k2-084.jpg

Kaza sonrası bariyerlerde, yol tabelası ve evin duvarı zarar gördü

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190108131015.jpg

Bu haber toplam 2445 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler