1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölümle burun buruna umut yolculuğu!
Ölümle burun buruna  umut yolculuğu!

Ölümle burun buruna umut yolculuğu!

Mersin Limanı’ndan “Via Famagusta” isimli gemi ile dün sabah Mağusa Limanı’na gelen 2 tırdan umuda yolculuk yapan Suriye uyruklu 21 mülteci çıktı… 21 mülteciden 11’i bulundukları tır dorsesi içinde havasızlıktan dolayı ölümle burun buruna geldi.

A+A-

Mersin Limanı’ndan “Via Famagusta” isimli gemi ile dün sabah Mağusa Limanı’na gelen 2 tır araçta umuda yolculuk yapan Suriye uyruklu 21 mülteci yakalandı. 21 mülteciden 11’i bulundukları tır dorsesi içerisinde havasızlıktan dolayı ölümle burun buruna geldi.

Alınan ihbar üzerine harekete geçen Mağusa Liman Karakolu ekipleri ile Mağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri dün sabah saat 08:30’da Mağusa Limanına demirleyen “Via Famagusta” isimli gemiden inen TIR araçları didik didik aradı. Suriye uyruklu 10 mülteci bir TIR aracın dorsesinde gizlenmiş vaziyette tespit edilirken, Suriye uyruklu 11 mülteci ise gemi içerisinde tespit edildi. 21 mülteci ile 1 tır şoförü ayni gemi ile Türkiye’ye gönderildi.

Tır dorsesinde ölüm kalım savaşı…

Elde edilen bilgilere göre, dün sabah saat 08:30’da Mağusa Limanına demirleyen gemide bulunan bir TIR aracın dorse bölümünde gizlenmiş vaziyette Suriye uyruklu 10 mülteci tespit edildi. TIR dorsesinde tespit edilen 10 mülteci bulundukları yerden indirilerek Liman Karakolu’na yerleştirildi. Polis tarafından yapılan aramaların devamında ise gemide mülteci daha tespit edildi. Elde edilen bilgilere göre gemide tespit edilen 11 mülteci, gizlendikleri diğer bir TIR aracın dorsesinde havasız kalarak boğulma tehlikesi geçirdi ve TIR şoförü tarafından gizlendikleri yerden çıkarılarak gemiye saklandılar. TIR dorsesi içerisinde havasız kalan 11 mülteci için Mağusa Limanına 2 ambulans çağrıldı. Polis tarafından gemiden indirilen 11 mülteci 6’sı ambulanslarla, 5’i ise polis aracıyla Mağusa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede kendilerine oksijen verilen ve tedavi edilen 11 mülteci tedavilerinin ardından Mağusa Liman Karakoluna getirildi.

“Via Famagusta” mültecileri kabul etmedi…

Tır araçta ve gemide tespit edilen 21 mülteci geldikleri “Via Famagusta” isimli gemi ile Türkiye’ye geri gönderilmek istendi. Ancak gemi yetkilileri mültecileri gemiye almayı kabul etmedi, Liman Başkanlığı ise geminin çıkışına izin vermedi. Yapılan girişimler sonucu ise gemi yetkilileri mültecileri gemiye kabul etti ve uzun saatler Liman Karakolunda bekleyen mülteciler polis ekipleri tarafından gemiye bindirilerek Türkiye’ye gönderildi.

“Denize atlarız…”

Umuda yolculuk eden mülteciler cezaevi arabasındaki demir parmaklıklar arkasında konuştu. Mülteciler Türkiye’ye geri dönmek istemediklerini çünkü Türkiye’den Suriye’ye gönderileceklerini söylediler. Mülteciler, “Biz Güney Kıbrıs’a gidecektik. Mersin’de Khalid Mahmoud isimli Suriyeli bir kişiye kişi başı 5 bin Dolar verdik. Türkiye’de iş yok, maaş az. Suriye’de evimiz yok, savaş var. Gemiye tekrar binersek gemiden atlayacağız” dediler.


 

 

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
İlgili Haberler