1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ölüm sebebi yanma ve karbonmonoksit zehirlenmesi
Ölüm sebebi yanma ve karbonmonoksit zehirlenmesi

Ölüm sebebi yanma ve karbonmonoksit zehirlenmesi

Yangında ölen şahsın 71 yaşındaki Patricia Elizabeth Ann HUGHES ismli otel müşterisi olduğu tespit edildi. Hughes’e Lefkoşa Hastanesi Morgunda otopsi yapıldı. Yapılan otopside, Hughes’in yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldüğü bulgusu yapıldı.

A+A-

Devrim DEMİR

Lapta Oteller Bölgesi’nde faaliyet gösteren LA Otel’de sabah 8:30 sıralarında çıkan yangın sonucu otelde müşteri olarak bulunan 71 yaşındaki İngiliz kadın Patricia Elizabeth Ann Hughes, yaşamını yitirdi.

Yangının çıktığı odada yaşamını yitiren Hughes’le birlikte aynı odada bulunan 62 yaşındaki Patrick Magee dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Dün sabah saatlerinde güne yangınla uyanan otel müşterileri büyük korku ve panik yaşadı. Otel çalışanlarının fark ettiği yangın kısa sürede otelin bir bölümünü kapladı, dumanlar tüm bölgeyi etkisi altına aldı.

Otel çalışanı ve müşterileri can havliyle kendilerini dışarı attı, balkondan atlayan birkaç kişi yaralandı.

71 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi…

Yangının çıktığı odada konaklayan 71 yaşındaki İngiliz kadın Patricia Elizabeth Ann Hughes, yaşamını yitirdi.

Polis her türlü iddiayı araştırmaya devam ederken, Hughes’e dün Lefkoşa Devlet Hastanesi Morgu’nda Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz tarafından otopsi yapıldı.

Gerçekleşen otopside, Hughes’in yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlenirken, kesin ölüm nedeni için toksoloji tetkikleri örnekleri alındığı da açıklandı.

Balkondan atlayanlar yaralandı… 

Çıkış nedeni henüz tespit edilemeyen yangın, kısa sürede yayılarak diğer odalara da sıçradı.

Otel odasında çıkan yangını çalışanlar fark etti. Müşterilerin bazıları balkondan atlamaya çalıştı, ciddi şekilde yaralandı.

Kontrol altına alınamayarak kısa sürede büyüyen yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti.  Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen otel müşteri ve çalışanları Girne Akçiçek Hastanesine sevk etti.  

Girne Polis Müdürü Sıtkı Erkıvanç, LA Otel’e gelerek olay yerinde saatlerce inceleme yaptı, bilgi topladı.

Girne Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı.

LA Otel’de 24 kişinin konakladığı açıklanırken, yaşanan üzücü olayın ardından müşteriler başka otele yerleştirildi.

Ülkeye kısa süre önce tatil için geldiler…

İngiliz çiftin ülkeye kısa süre önce tatile için geldikleri öğrenildi. 62 yaşındaki Patrick Magee’nin tedavisi Lefkoşa Hastanesinde devam ederken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Yol kapandı polis detaylı inceleme yaptı…

LA Otel’de çıkan yangın sonrası polis bölgedeki yolu trafiğe kapattı. Otel içi ve etrafı güvenlik açısından boşaltılırken polis saatlerce detaylı inceleme yaptı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenmezken, alevlerin sıçradığı odalar kullanılmaz hale geldi.

Yangın kontrol altına alındı, itfaiye ekipleri saatlerce soğutma çalışması yaptı.

6 oda tamamen, 10 konaklama odası kısmen yandı…

LA Otel’in ikinci katında bulunan 236 numaralı odadan başlayan yangında, ikinci katta bulunan 6 konaklama odası ve koridor tamamen, 10 konaklama odası ise kısmen yanarak zarar görürken, oluşan ısı ve dumandan otelin tümü de hasar gördü.


 

16.00 Lapta’da LA Otel’de sabah çıkan yangında hayatını kaybeden 71 yaşındaki İngiliz kadın Patricia Elizabeth Ann Hughes’e Lefkoşa Hastanesi Morgunda otopsi yapıldı. Adli Tıp Uzmanı Doktor İdris Deniz tarafından gerçekleşen otopside, Hughes’in yanık ve karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldüğü bulgusu yapıldı. Hughes’in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için toksoloji tetkikleri örnekleri alındı.

12.00 Başbakan Ersin Tatar, bir İngiliz turistin çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybettiği Lapta’daki LA Otel’e gitti, yetkililerden bilgi aldı.

Kısa bir açıklama yapan ve üzgün olduğunu dile getiren Başbakan, yangının İngiliz vatandaşı karı kocanın odasına çıktığını, kadın turistin hayatını kaybettiğini, eşinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Olayla ilgili bir takım spekülasyonlar olduğunu, karı kocanın tartıştığının duyulduğunu dile getiren Başbakan, konunun araştırıldığını, daha sağlıklı açıklamanın araştırma sonuçlanınca yapılabileceğini söyledi.

Başbakan, bölge sakinlerine, müşterilere, otel sahiplerine ve çalışanlarına geçmiş olsun demek için Lapta’ya geldiklerini belirterek, “Buradayız, meseleye sahip çıkıyoruz” dedi.

Böyle üzücü olayların dünyanın her yerinde olabileceğini dile getiren Başbakan, “Önemli olan anında müdahale etmek, sebepleri öğrenmek ve tedbirler almaktır” dedi.

Tatar, bu olayda zafiyet varsa bunun belirlenmesi ve değerlendirilmesi, başka yerlerde benzer üzücü olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması, her olaydan dersler çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Başbakan, polisin ve itfaiyenin iş başında olduğunu, oteldeki soğutma çalışmalarının sürdüğünü de aktardı.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, Girne Kaymakamı Sinan Güneş de açıklamalarda bulundu.

AKTUĞ: “ÜZGÜNÜZ, KÖTÜ BİR GÜN YAŞIYORUZ”

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ,  sabah 08.15 sularında bölgedeki vatandaşların dumanı gördüğünü ve kendilerine de haber verdiğini, belediye ekiplerinin olay yerine gönderildiğini anlattı.

Aktuğ, “İnsanlar balkonda, dumandan, yangından kaçmaya çalışıyordu. Bölgeden geçen bir fortlift ve belediyeye ait fortliftle onları balkondan aldık. Üzgünüz, kötü bir gün yaşıyoruz” dedi.

Aktuğ, itfaiyenin ve polisin de hemen olay yerine geldiğini dile getirdi.

Otelde dün akşam 24 kişinin konakladığı bilgisini aldıklarını söyleyen Mustafa Aktuğ, otelde kalan turistlerin diğer otellere yerleştirildiğini söyledi. Mustafa Aktuğ, turistlere kapılarını açan otellere teşekkür etti.

GÜNEŞ: “AÇIKLAMALAR TEKNİK İNCELEMELERDEN SONRA OLACAK”

Girne Kaymakamı Sinan Güneş, hem bölge hem de ülke için üzücü bir olay yaşandığını söyledi.

Yangının bir odada çıktığını ve daha sonra diğer odalara yayıldığını anlatan Sinan Güneş, bölgeye yakın belediye ekiplerinin olması, itfaiyenin erken zamanda müdahale etmesinin daha fazla can kaybı yaşanmasının önüne geçtiğini kaydetti.

Güneş, polisin bölgede incelemesini sürdürdüğünü, soğutma çalışmalarının yapıldığını kaydetti, bundan sonraki açıklamaların teknik incelemelerden sonra olacağını dile getirdi.

Güneş, herkese geçmiş olsun dileklerini iletti. (tak)

10.17 Yangın kontrol altına alındı soğutma çalışmaları devam ediyor. 

10.15 Yangında ölen şahsın İngiliz uyruklu, 71 yaşındaki Patricia Elizabeth Ann HUGHES ismli otel müşterisi olduğu tespit edildi.Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

10.00 Çökme tehlikesine karşın polis otelin çevresinde bulunanları uzaklaştırdı. 

09.50 Henüz sebebi tespit edilemeyen yangını, odasında olan bir kişinin çıkardığı iddia ediliyor.
Yangında 10’a yakın kişinin etkilendiği belirtilirken, 1 kişinin yaşamını yitirdiği bilgisi az önce netleşti.
Otele çok sayıda itfaiye ve belediye tankerleri ile müdahale ediliyor. Söndürme soğutma çalışmaları sürüyor.
Patlama riskine karşın bölge güvenliği sağlandı.
Ekipler, herhangi bir patlamaya karşın bölgeyi de boşaltmak için yoğun bir çaba sarf etti.
Lapta bölgesindeki tüm otellerin yan yana bulunduğu kalabalık caddede büyük bir endişe hakim.
Bölgede endişeli ve panik halinde yerli ve yabancı turistlerin olduğu görülürken, karmaşa içinde kendini dışarıya atan otel müşterilerinin hafif yaralar aldığı, ciddi bir yaralanma olmadığı gözlemlendi. İlk anlarda dumandan etkilenen bazı otel misafirleri olduğu da göze çarptı.
Lapta Belediyesi’nin Halk Sağlığı ekipleri de yardım için bölgeye gitti.

l6.jpg

l7.jpg

09.38 LA Holiday Village'de çıkan yangın sonucu ilk tespitlere göre otel müşterisi olan bir şahıs yaşamını yitirdi. Dumandan etkilenenen bazı şahıslar ambulans ile hastaneye sevk edildi. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

09.00 Lapta'da faaliyet gösteren LA Holiday Village'de bu sabah henüz tespit edilemeyen sebepden dolayı bir yangın meydana geldi. Yangına polis itfaiye ekipleri ile otel çalışanları müdahale ediliyor. Yangın henüz kontrol altına alınmış değil. Otel müşteri ve çalışanları tahliye ediliyor. 

l5-002.jpg

l1-052.jpg

l2-041.jpg

l3-024.jpg

l4-008.jpg

 

 

FOTOĞRAFLAR MELTEM SONAY/ DEVRİM DEMİR

Bu haber toplam 10142 defa okunmuştur
Etiketler : ,