1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ÖLÜ SAYISI ARTTI
ÖLÜ SAYISI ARTTI

ÖLÜ SAYISI ARTTI

İspanyol yetkililer, Barcelona'daki saldırıda ölü sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı.

A+A-

İspanyol yetkililer, Barcelona'daki saldırıda ölü sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı. Saldırıda 100'den fazla kişi de yaralandı.

İspanyol polisi saldırıda ağır yaralanan bir kadının daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

TÜRK İŞADAMI DA YARALANDI 

Barcelona'daki saldırıda Türk işadamı Emre Eroğlu da yaralandı. TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaralanan Türk işadamının durumunun iyi olduğunu belirtti.

 


Barcelona'nın turistlik bölgesi La Rambla'da dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısında resmi olarak, 13 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaralılardan 15'inin durumu ağır olduğu bildirildi.

1 TÜRK AĞIR YARALANDI

Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği'nden alınan bilgiye göre, Barcelona'yı hedef alan saldırıda bir Türk vatandaşı ağır yaralandı. Erkek olan yaralı Türk vatandaşının isminin ailesine haber verilmeden önce açıklanmayacağı belirtildi.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin arasında, bir Belçikalı ve 3 yaşındaki bir çocuk bulunuyor. ZDF'nin haberine göre saldırıda en az 3 alman vatandaşı hayatını kaybetti.

Katalan hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, İspanya, Fransa, Almanya, Hollanda, Arjantin, Venezuela, Belçika, Peru, Romanya, İrlanda, Küba, Yunanistan, Makedonya, İngiltere, Avusturya, Pakistan, Tayvan, Kanada, Ekvator, ABD, Filipinler, Kuveyt ve Çin vatandaşlarından da yaralananlar var. 


 5 ŞÜPHELİ ÖLDÜRÜLDÜ

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ileri sürülen 5 kişi, sabaha karşı yapılan operasyonla öldürüldü.

Katalonya yerel polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Barcelona'da dün öğleden sonra yapılan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ve benzer bir saldırı girişimine daha hazırlandıkları belirtilen 5 şüpheli, Katalonya bölgesindeki turist yerleşim yerlerinden Cambrils'de sabaha karşı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Barcelona kentinin 200 kilometre kadar güneyindeki Tarragona kentinin Cambrils ilçesindeki Maritimo Caddesi'nde gece yarısı yaşanan olayda Barcelona'dakine benzer bir şekilde araçla terör saldırısı gerçekleştirildi. Polis, araçla 5'i sivil 1'i polis toplam 6 kişiyi ezen teröristlerin güvenlik ekipleri tarafından açılan ateş sonrasında öldürüldüklerini bildirdi. Polis kaynakları ayrıca, Katalonya bölgesinin güneyindeki Alcanar kentindeki bir evde iki gün önce meydana gelen patlamayla, terör saldırıları arasında bağlantı olduğuna ilişkin araştırma başlattığını açıkladı. 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı söz konusu patlamanın nedeni gaz kaçağı olarak açıklanmıştı.

Öte yandan, terör saldırılarıyla sarsılan İspanya'da hükümet, Barcelona kentinde meydana gelen ve en az 13 kişinin ölümüne 100'e yakın kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısından dolayı ülkede 3 günlük yas ilan etti.

Barcelona'ya gelen İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, basına yaptığı açıklamada, ülke olarak büyük acı duyduklarını belirterek, öldürülenlerin anısına ve terör saldırısının mağdurlarıyla dayanışma göstermek için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Bu haber toplam 2276 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler