1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Olmayan kriz yönetimine güven bitti”
“Olmayan kriz yönetimine güven bitti”

“Olmayan kriz yönetimine güven bitti”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman meclis konuşmasında hükümeti eleştirdi, “Olmayan kriz yönetimine güven bitti. Yapılması gereken hiçbir şeyi yapmıyorsunuz” dedi. Erhurman hükümete “birlikte çalışma” çağrısını yineledi.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümetin “olmayan” kriz yönetimine dair güven kalmadığını söyledi. Erhürman hükümete “birlikte çalışma” çağrısını yineledi, “Lütfen işin ciddiyetine varın” dedi.

Erhürman şunları söyledi: “Kriz yönetimi her şeyden önce kamuoyunda güven yaratmalıdır. Kabul edin, bu sadece bir gel-git olayı değildir. Doğrudan doğruya yanlış yapmanızdır. Biz 45 gündür pandemi hastanesi konuşuyoruz” 

Ekonomik faaliyetlerin ne zaman başlatılacağını, dairelerin ne zaman açılacağının bilimsel zeminde belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Erhürman, muhalefetin her türlü yardıma hazır olduğunu yineledi.

“Kapanma kararları doğruydu” diyen Erhürman, bu süreçte sağlık sistemindeki eksikliklerin giderilmediğini belirtti.

“Biz kapandık kapanmasına da peki kapanma amaçlarımızı yerine getirebildik mi?” diye soran Erhürman, bu süreçte Hükümet’in sıklıkla kararlarını değiştirdiğine değindi, yaratılan gelgitlerin güveni sarstığına vurgu yaptı.

Erhürman, ekonomi için de bir kriz merkezi oluşturulmasını istedi.

‘Mali kaynak’ ihtiyacına değinen Erhürman, Maliye’nin kaynağının ihtiyaçları karşılamaya yetmediği durumda gerekirse ‘iç borçlanmaya’ gidilebileceği mesajını muhalefet olarak verdiklerini hatırlattı.

Erhürman, bu ihtiyaçların karşılanmaması durumunda ortaya çıkacak maliyetin çok daha büyük olabileceğine vurgu yaptı.

“45 gündür Pandemi Hastanesi konuşuyoruz”

Sağlık ve ekonomide sürecin ciddiyetine vurgu yaparak elbirliği ile çalışmaya hazır olduklarını yineleyen Erhürman, “45 gündür Pandemi Hastanesi konuşuyoruz. Önce Mağusa oldu, sonra Lefkoşa oldu, hastane Kolan’a taşındı, bu arada Pandemi Hastanesi yapıyoruz dendi, sonra 45 gün sonunda sıfır noktasına döndük. Kolan’a gitmenin yanlış olduğunu gördünüz döndünüz, dönerken de sıfır noktasına döndünüz” diye konuştu.

Uzmanlar “daha fazla test” derken geçilen 45 gün içerisinde bu yöndeki eksikliğin de giderilmediğini belirten Erhürman, ‘kaç kişiye test’ yapıldığını bilinmediğinin altını çizdi. Kaç test olduğunun da bilinmediğine vurgu yapan Erhürman, ay sonuna kadar sokağa kadar çıkma yasağının uzatılmasıyla planlananın ne olduğunu sordu.

“Ay sonu neye bakarak karar vereceksiniz” diye soran Tufan Erhürman, “Bu kadar çok bilim kurulu olmaz, ilk günden beridir söylüyoruz, tek merkez…” dedi.

Hükümet’in bir planı programı olmadığına vurgu yapan Tufan Erhürman, böyle bir kriz yönetiminin olamayacağına değindi.

“Artık yeter”

Uzmanların da şu anda hastalığın seyrinin ne yönde olduğunu bilmediğini söylediğini anlatan Erhürman, “Yatay mı, dikey mi bilmiyoruz” dedi.

Tüm kadroları ile yardıma hazır olduklarını söylediklerini yineleyen Tufan Erhürman, buna karşın Hükümet’in hiçbir şey yapmadığını belirtti.

Erhürman, çalışanlara yapılacak 1500 TL katkının işverenin yapacağı bir şeye bağlanmasını da eleştirdi.

“Kriter mriter yok, herhalde bir gün biri çıkıp bize şu gün açıyoruz diyecek” diyen CTP Genel Başkanı, olmayan kriz yönetimine güven bittiği için insanların kendi önlemlerini almaya başladığına işaret etti. Başımıza gelebilecek en kötü şeyin ‘plansız bir şekilde açılıp, sonra yeniden kapanma’ olacağını anlatan Erhürman, “Geliniz kısa, orta, uzun vadeli çalışalım” çağrısı yaptı.

Başkan Erhürman, dövizdeki yükselme sonrasında, açılmadan sonra da uzun süre bazı sektörlerin çalışamayacağına işaret etti.

Erhürman, “Bu krizi başka türlü yönetmeniz gerektiğini siz de biliyorsunuz, artık yeter. Sahayı çok iyi bilemiyoruz, sağlık çalışanları, polis, itfaiye, belediyeler, marketlerde çalışanlar can siperane çalışıyor ama artık yeter. Yapmanız gerekenleri yapmak zorundasınız” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, belediyelerden yüzde 25 kesinti yapmasının çalışanlara da yansıyacağına işaret ederek iki üç aydır maaş almayan belediye başkanları bulunduğunu söyledi.

Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur
Etiketler : ,