1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Ölen birisinin vergi borcu silinmez!
Ölen birisinin vergi borcu silinmez!

Ölen birisinin vergi borcu silinmez!

2002’de öldü, 15 yıl sonra vergi borcu geldi! Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı:Ölen birisinin vergi borcu silinmez!

A+A-

Maliye Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi 2002 yılında hayatını kaybeden Zekai Ereş’e 15 yıl sonra 2014 tarihli ve önceki tarihlere ilişkin vergi borcu olduğunu bildiren resmi belge gönderdi, ödeme yapılmasını istedi

Salih ARICI

Maliye Bakanlığı, Gelir ve Vergi Dairesi 2002 yılında hayatını kaybeden Zekai Ereş’e 15 yıl sonra 2014 tarihli ve önceki tarihlere ilişkin vergi borcu olduğunu bildiren resmi belge gönderdi.

Daire, 15 Eylül 2017 tarihinde gönderdiği yazıda, Ereş’in ailesinin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İndirimli Tahsilata İlişkin Yasa Gücünde Kararname’den yararlanmaları için 3 ay içerisinde başvuru yapmasını da istedi.

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Zekai Ereş’in kızı Fatoş Ünsal, şaşkın olduğunu ifade etti, “Bizde şaşırdık. Vergi borcu ile ilgili kağıtlar daha önce de geliyordu, halen gelmeye devam ediyor” dedi.

Yasal prosedürle ilgili bilgi veren Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ise hayatını kaybeden bir kişiyle ilgili vergi borçlarının silinmediğini vurgulayarak,  tereke kurularak bu borcun ödenmesi gerektiğine işaret etti.

Kalkanlı, devletin geçmiş yıllara ait alacaklarının sistemde yer aldığını da aktararak, söz konusu borçları temizlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

 Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Zekai Ereş’in kızı Fatoş Ünsal, şaşkın olduğunu ifade etti, yasal prosedürle ilgili bilgi veren Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı ise hayatını kaybeden bir kişiyle ilgili vergi borçlarının silinmediğini vurgulayarak,  tereke kurularak bu borcun ödenmesi gerektiğine işaret etti.

Hayatını kaybeden kişiyle ilgili verdi borcu silinmez”

Yasal prosedürle ilgili bilgi veren Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Özdemir Kalkanlı, hayatını kaybeden bir kişiyle ilgili vergi borçlarının silinmediğini söyledi, borçla ilgili yükümlünün vefatının ardından kurulan tereke ile bu borcun ödenmesi gerektiğine işaret etti.

Kalkanlı, “Birisi öldüğünde vergi borçlarıyla ilgili kâğıt gitmesi doğal değil. Fakat bir kişi öldü diye de o kişinin vergi borçları silinmez” şeklinde konuştu.

Devletin geçmiş yıllara ait alacaklarının sistemde yer aldığını ifade eden Kalkanlı, borçları temizlemek istediklerini, bu nedenle de İndirimli Tahsisat Yasası’nın hayata geçtiğini dile getirdi.

Kalkanlı, yürürlüğe giren yasa öncesinde geçmiş yıllara ait ödenmeyen borçların gecikme zammıyla birlikte 8 KATINA KADAR çıkabildiğini vurgulayarak, “Bu yasayla yükümlünün gecikme zamlarının bir kısmını bağışlama yoluna gidildi. Dolayısıyla ana parayla gecikme zammının da bir kısmını alıp bunları temizlemek istiyoruz” diye konuştu

Bu haber toplam 8692 defa okunmuştur