1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Öldürülen Rus Büyükelçisinin ismi sokak adı olacak
Öldürülen Rus Büyükelçisinin ismi sokak adı olacak

Öldürülen Rus Büyükelçisinin ismi sokak adı olacak

Çavuşoğlu açıkladı; Rusya Büyükelçiliği'nin olduğu sokağın adı Andrey Karlov olarak değiştirilecek

A+A-

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Suriye" başlıklı kritik üçlü zirve başladı. Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları Moskova'da bir araya geliyor.

Zirvede Halep'teki son durum başta olmak üzere Suriye'de siyasi çözüm için atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuluyor.

Suriye'deki tarafların Rusya'nın önerisi ile Kazakistan'ın başkenti Astana'da yeni bir müzakere süreci çerçevesinde bir araya gelmesi de planlanıyor.

Açılış konuşmasını yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugünkü toplantımız ve bundan sonra düzenleyeceğimiz üçlü toplantımız Suriye'deki çözüme, insani yardımın kolaylaştırılmasına ivme kazandıracaktır. Bu süreç kapsamında teröristlere asla geçit verilmeyecektir."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Öncelikle dün Ankara'da ben yoldayken sizin büyükelçiniz, bizim de dostumuz Andrey Karlov'a yönelik terör saldırısını bir kere daha lanetliyorum. Büyükelçi Karlov, gerçekten zor şartlarda bile görevini en iyi şekilde yapan bir diplomattı. Rusya zaten en iyi diplomatlarını Ankara'da görevlendirir. Bu da ilişkilerimize verdiği önemin göstergesidir. Ama Andrey Karlov, iyi bir diplomat olmanın yanında mükemmel bir insandı. Dün Cumhurbaşkanlarımız, başbakanlarımız görüştüler, biz de görüştük. Bilmenizi isterim, en az Rus halkı kadar Türk halkı da çok üzgün. Yine hem Rusya hem Türkiye biliyor ki bu terör saldırısının hedefi ilişkilerimize zarar vermek ve son zamanlarda birlikte kat ettiğimiz tüm hedefleri yok etmektir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır ve buna müsaade etmeyeceğini de defalarca vurgulamıştır. Bu hain, alçak saldırının arkasında kimler var açığa çıkarmak zorundayız. Bunu da birlikte başaracağız. Sayın Putin'in önerisini Cumhurbaşkanımız Erdoğan tereddütsüz kabul etti ve uzmanlarınız Ankara'ya ulaştı veya ulaşmak üzere. Sizin ve bizim uzmanlarımız birlikte çalışacaklar ve bu terör saldırısının arkasında ne var, bunu açığa çıkaracaklar. Elbette Andrey Karlov'a yapılan bu terör saldırısının hesabı sorulacak ve kendisinin adını hem Ankara'da hem yüreğimizde yaşatacağız. Büyükelçiliğinizin olduğu sokağın adını da Andrey Karlov olarak değiştireceğiz.

"Adrey Karlov'un ruhu şad olsun. Türkiye, Rusya son zamanlarda işbirliği yapınca neleri başarabileceğini sadece kendi halklarına değil, tüm dünyaya gösterdi. Biz hem bu işbirliğimizi Suriye'de siyasi bir çözüme ulaştırmak için devam ettireceğiz hem de diğer alanlara yayacağız. Böyle bir günde bile bir arada olmamızın, bu toplantıyı yapmamızın da anlamı budur. Tekrar başınız sağ olsun.

 

Bu haber toplam 4598 defa okunmuştur