1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. OLAY YERİNDEN NOTLAR
OLAY YERİNDEN NOTLAR

OLAY YERİNDEN NOTLAR

'Doğranmış acı biberleri' döviz bürosu sahibinin yüzüne savurdu, parayı aldı kaçtı

A+A-

Girne Karakum bölgesinde bulunan Monexchange Döviz Bürosu’nun sahibi Mehmet Hastan dün sabah iş yerine girmeye çalıştığı esnada yabancı uyruklu olduğu düşünülen bir şahıs tarafından etkisiz hale getirilerek soyuldu. Akıl almaz olayda soyguncu beraberinde getirdiği doğranmış acı biberleri Hastan’ın yüzüne savurarak döviz bürosu sahibini etkisiz hale getirdi.

Didem MENTEŞ

Girne’de dün sabah ilginç bir soygun olayı gerçekleşti. Son zamanlarda alışılagelmiş ‘silahlı’ soygun olaylarından farklı olarak ‘doğranmış biber’ ile soygun meydana geldi. Girne Karakum bölgesinde bulunan Monexchange Döviz Bürosu’nun sahibi Mehmet Hastan saat 08:00 raddelerinde iş yerine girmeye çalıştığı esnada ‘siyahi renk’ bir şahıs tarafından etkisiz hale getirilerek soyuldu. Soyguncu, elindeki poşette bulunan ‘biber ve çeşitli baharatları’ Hastan’ın yüzüne atarak elindeki çantayı yere bırakmasını sağladı. Hastan’ı etkisiz hale getiren saldırgan, yerdeki 200 bin TL değerinde döviz ve TL dolu çantayı alarak olay yerinden koşarak kaçtı.

Siyahi, ya da Pakistan uyruklu, gri kıyafet giyen bir şüpheli

Hastan’ın polise haber vermesiyle, Olay Yeri İnceleme, Adli ve Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri iş yerine giderek soruşturma başlattı.
Polis, döviz bürosundaki kamera kayıtlarını inceleme altına alırken, şüpheli şahsın ‘siyahi renk’ bir kişi olup, gri renk uzun kollu bir bluz giydiği ve turuncu renk poşetteki biberleri attığının görüldüğü öğrenildi. Mehmet Hastan ise acı biberlerin gözüne isabet etmesi nedeniyle Girne Akçiçek Hastanesi’nde tedavi edildi. Hastan’ın elinde taşıdığı 200 bin TL değerinde döviz ve TL dolu paraların sigortalı olup, sigorta şirketi tarafından ödeneceği gelen bilgiler arasında.

Hastan: “Yüzüne biber ezmesi attı”

Olayla ilgili olarak YENİDÜZEN’e konuşan Mehmet Hastan’ın eşi Betül Hastan, olayın hemen ardından eşinin kendisini aradığını ve hemen olay yerine geldiğini söyledi. Hastan, şunları söyledi: “Bugün saat 08:00 gibi eşim iş yerini açmak için geldi. Arabasını iş yerinin karşı tarafına park ederek, yürüdü. İş yeri kapısını açmaya çalıştığı, o esnada da esmer biri gelerek eşimin yüzüne biber ezmesi gibi bir şey attı. Gözleri hep gitti, o sırada şahıs 200 bin TL dolu parayı alarak, binanın yanından kaçtı. Eşim hemen beni aradı, buraya geldim olayı anlattı. Eşimi hastaneye götürdüler, yüzü hep şişti. Çok üzgün durumdayız. Bunu yapan kişi planlı yaptı”

Polis çevrede kuş uçurtmadı

Kamera görüntülerinde siyahi renk soyguncunun eşkali ilk nazarda ayırt edilemezken, olayın çok kısa sürede gerçekleştiği öğrenildi. Polis, döviz bürosu ve çevresinde geniş çaplı soruşturma başlatarak, güvenlik önlemleri aldı, çevrede kuş uçurtmadı. Soyguncu ile ilgili çevredeki esnaf ve şahıslardan bilgi alan polis, bölgeden geçen siyahi renk şahıslara da kamera görüntülerini izleterek söz konusu saldırganı tanıyıp tanımadıkları ya da görüp görmedikleri konusunda bilgi edindi. Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı da olay yerine giderek incelemelerde bulundu, kamera görüntülerini izleyerek, soruşturmayla ilgili bilgi aldı.

Gözü kan çanağı oldu

Olayın şokunu uzun süre üzerinden atamayan Mehmet Hastan’ın oldukça üzgün ve perişan olduğu görüldü. Hastan, yaşadıklarıyla ilgili polise ifade vererek, saldırganın olay sonrası nereye doğru kaçtığını ve gelişmeleri polise anlattı. Ardından gözüne atılan maddelerden sonra yüzünde şişlik oluşan Hastan, polis ekipleriyle birlikte Girne Akçiçek Hastanesi’ne giderek, tedavi edildi. Hastaneden çıktıktan sonra döviz bürosuna gelen Mehmet Hastan’ın oldukça bitkin olduğu gözlemlenirken, basına açıklama yapmak istemedi.

Önceden inceleme yaptı

Bu arada saldırganın bir gün önce olay yerine giderek, döviz bürosunda incelemeler yaptığı öğrenildi. Dün sabah saat 06:30’da döviz bürosunun yanına giden soyguncu, Mehmet Hastan’ın iş yerine gelmesini beklediği öğrenildi. Hastan’ın saat 08:00’e doğru büroya gelmesiyle, saldırgan önceden planladığı soygunu gerçekleştirdi.


---------------------------------------------------------------------------------

OLAY YERİNDEN BİLGİ:

• Soyguncunun gri renk bir kıyafet giydiği ve resmi kaynaklarca doğrulanmayan bilgiye göre söz konusu kıyafetin Orta Asya ülkelerine ait olabileceğinden şüpheleniliyor. Polis, Zenci ve Pakistan uyruklu bir şahıstan şüpheleniyor.

• Saldırganın Hastan’ın yüzüne fırlattığı acı biberlerin bulunduğu poşetin turuncu renk olup, sulu şekilde etrafa yayıldığı görüldü

• Soygun olayının saniyeler içerisinde gerçekleştiği bu nedenle polisin zanlının eşkalini tespit etmekte zorlandığı öğrenildi

• Polis, şüphelinin zenci ve Pakistan uyruklu olabileceği düşüncesiyle, olay yerinden geçen zenci ve Pakistan uyruklulardan bilgi edindi

• Polis sınır kapılarında önlem alırken, çevre sokaklarında arama yaptı

Bu haber toplam 2707 defa okunmuştur