1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Olay çıkarıp tutuklandılar, “Suçsuzuz” dediler
Olay çıkarıp tutuklandılar, “Suçsuzuz” dediler

Olay çıkarıp tutuklandılar, “Suçsuzuz” dediler

Girne’de unuttukları cep telefonu yüzünden olay çıkarıp, bir kişiyi bıçakladığı gerekçesi ile tutuklanan zanlılar B.Z. ve Y.O. dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

A+A-

Girne’de unuttukları cep telefonu yüzünden olay çıkarıp, bir kişiyi bıçakladığı gerekçesi ile tutuklanan zanlılar B.Z. ve Y.O. dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Soyel, olayın 10 Aralık 2019 tarihinde, saat 02.00 sıralarında Girne’de Atilla Sokak üzerinde Cafe Harbour isimli işyerinin lojmanı olarak kullanılan eve giren zanlıların kafede unuttukları cep telefonunu aldığı düşüncesiyle Shuro Ahmed’in omuzunu maket bıçağı ile kestiklerini söyledi.

Soyel, zanlıların daha sonra Shuro Ahmed’e ait cep telefonunu aldıklarını belirtti. Polis, zanlıların daha sonra aynı evde bulunan Serkan Doğrusöz, Ahmet Işık, Saim İslam, Ahmet Shuvo ve Sacid Hasan’a ait toplam 5 adet cep telefonlarını da aldıklarını ifade etti. Polis, zanlıların telefonları topladıktan sonra evin mutfak kısmına girerek, bıçak aldıklarını, B.Z.’nın “Ahmet bir daha buraya gelirse hepinizi bıçaklarım” dediğini ve sonra Serkan Doğruöz’ü darp ettikten sonra olay yerinden gittiğini söyledi.

Polis memuru Soyel, zanlının mutfaktan aldığı bıçağı pencereden attı olay yerinden kaçtığını ifade etti. Polis, zanlıların 11 Aralık tarihinde tespit edilerek gözaltına alındığını mesele ile ilgili olarak aranan emareler ve telefonlar olduğunu belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 7 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadeti üzerine söz alan zanlı B.Z. olay da bahsi gecen gün ve saatlerde Girne’de Teras Cafe isimli yerde olduğunu kaydederek kamera görüntülerini alırlarsa görecekler dedi. Suçsuz olduğunu da belirtti. Zanlı Y.O. ise ortada emare yok bıçak yok telefon yok beni boşuna tutuyorlar suçsuzum dedi. Zanlı ayrıca İngiltere de kendisini bekleyen çocuğunun olduğunu uçak biletinin yandığını ve hamile olduğunu da söyledi.

Huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlıların soruşturma maksatlı 7 gün tutuklu kalmasının gerekmediğini ve 5 günlük sürenin yeterli olacağını belirtip bu yönde emir verdi. Dündar ayrıca zanlı Y.O.’nun ayrıca doktor kontrolünden de geçirilmesine emir verdi.

(Kamalı Haber)

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler