1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. OKULLARA NÖBETÇİ ÖĞRETMEN
OKULLARA NÖBETÇİ ÖĞRETMEN

OKULLARA NÖBETÇİ ÖĞRETMEN

Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin kış mesaisi boyunca soğukta kalmaması için, 07.10 ile 08.10 saatleri arası ek mesai ödemek kaydıyla nöbetçi öğretmen görevlendirilmesi için okul müdürlerine yetki verdi

A+A-

 Eğitim ve Kültür Bakanlığı, öğrencilerin kış mesaisi boyunca soğukta kalmaması için, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşme sonrası okullarda 07.10 ile 08.10 saatleri arası ek mesai ödemek kaydıyla nöbetçi öğretmen görevlendirilmesi için okul müdürlerine yetki verilmesinin uygun görüldüğünü açıkladı.

Bakanlık, “Hal böyle iken, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın basın yolu ile yaptığı koşullu diyalog çağrısını gayri ciddi bulduğumuzu, Bakanlık olarak her daim koşulsuz diyaloga açık olduğumuzu bildirir, Sendika yöneticilerinin de benzer şekilde yapıcı yaklaşım göstermelerini temenni ederiz” dedi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, öğretmen sendikalarının son günlerde gerek basın yolu ile gerekse miting alanlarında yapmakta oldukları talihsiz açıklamaları yakından takip ettikleri ve bu çerçevede kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi adına var olan gerçekleri ortaya koyma gereği hissettikleri belirtildi.

KTÖS’ÜN AÇIKLAMALARI

Açıklamada şöyle denildi:

“KTÖS yöneticisi Burak Maviş, 09 Aralık 2016 tarihinde sendika adına yaptığı yazılı açıklama ile sendikanın derdinin mesai olmadığını, okula erken giden çocukların güvenliği olduğunu ifade ederek, velilere çocuklarına sahip çıkma çağrısı yapmıştır.

Konu ile ilgili olarak Bakanlığımızca yapılan değerlendirmede, sendikanın eylem ve söylemlerinin  birbiri ile çelişkili olduğu  gözlemlenmiş,kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına özetle bazı konuların net olarak ortaya konulması gereği doğmuştur.

Sendika, yaşanan elim trafik kazasının yarattığı infiali de kullanmış ve sendika yönetiminin siyasi görüşü olan saatlerin geri alınma istemine baskı yaratmak amacıyla karanlığı da bahane ederek ilk ders saatine saat 08.00 yerine 09.00’dabaşlama eylemi içerisine girmişti.

Hükümetimizin iş çalışma saatlerinde yaptığı düzenleme ile birlikte okul başlangıç saatini 08.30 olarak belirlemesinin hemen ardından ise Sendika sanki bu konuda herhangi bir görüş ortaya koymamışçasına tam ters bir davranış biçimi ile bu kez okullarda  saat 08.00 de derse başlama eylemine geçmiştir.

Tüm bu eylem ve söylem tezatlığı karşısında yine aynı sendika yöneticisi yaptığı açıklama ile bu kez bazı öğrencilerin okula saat 07.15 de gittiğini ve soğuk havada beklediklerini ifade ederek topluma yanlı bilgiler aktarmıştır.

Bakanlığımız, sendika yönetiminin ortaya koyduğu  eylemlerdeki tutarsızlık sebebiyle yapmış oldukları açıklamaları inandırıcı bulmamakla birlikte sendikanın derdinin mesai değil, okula erken giden çocukların güvenliği olduğu açıklamasını olumlu bir adım olarak değerlendirmiştir.”

OKUL MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTILAR

Kamu okullarında görev yapan okul müdürleri ile bakanlıkta yaptıkları değerlendirme toplantılarında, ilkokul müdürlerinin arasındaki genel kanının, ilk ders saatinin saat 08.30’da başlaması uygulamasının havanın aydınlık durumu için uygun olduğu yönünde olduğuna işaret edilen açıklamada, “Toplantılarda ayrıca, Sendikal eylemlerin, çocuklarımızın eğitiminde kayıplar oluşturacağı ve  değerli öğretmenlerimizin hem kendi aralarında hem de  okul idareleri ve veliler arasında çatışma yaratacağı kaygısı ortaya konmuştur “denildi.

Açıklamada, “Diğer taraftan, mevcut eylem biçiminin yasalara uygun olmayıp sonuçlarının kargaşa ve istenmeyen hadiselere yol açma ihtimali vardır” denildi.

ÖĞRENCİLER İÇİN ATILAN ADIMLAR

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilindiği üzere, Özel Sektör mesai saatleri de bazı işkollarında Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenmiştir.

Bütün bu tedbirlere rağmen tek bir öğrencimizin bile kış mesaisi boyunca soğukta kalmaması adına Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak ivedi adımlar atmış bulunuyoruz.

Bu adımlar kapsamında,Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşme sonrası mevcut sıkıntıyı yaşayan okullarımızda saat 7.10 ile 8.10 arası ek mesai ödemek kaydıyla nöbetçi öğretmen görevlendirilmesi için okul müdürlerine yetki verilmesi Bakanlığımızca uygun görülmüştür.

Hal böyle iken, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın basın yolu ile yaptığı koşullu diyalog çağrısını gayri ciddi bulduğumuzu, Bakanlık olarak her daim koşulsuz diyaloga açık olduğumuzu bildirir, Sendika yöneticilerinin de benzer şekilde yapıcı yaklaşım göstermelerini temenni ederiz.“

 

Bu haber toplam 1934 defa okunmuştur