1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Okullar yarın da tatil
Okullar yarın da tatil

Okullar yarın da tatil

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, okulların yarın da tatil olacağını duyurdu.

A+A-

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, yarın ilk ve orta dereceli tüm kamu ve özel okullarda eğitime ara verilmesine karar verildiğini açıkladı. 

Bakanlık yazılı açıklamasında, bugün Meteoroloji Dairesi ile yapılan istişareler sonucunda ülkeyi etkisi altına alan ve çok ciddi olumsuzlukların yaşanmasına neden olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, özellikle iç bölgelerde bu akşamdan yarın sabaha kadar süreceği, yarın sabahtan itibaren ise doğu bölgesine kayacağı bilgisine ulaşıldığını kaydetti.

Açıklamada, “Birçok bölgede toprağın suya doymuş olduğu, derelerin akışta olduğu, barajlarda yaşanan doluluk oranı gerçeğinden yola çıkarak yaşanan olumsuzluklara ek olarak okullarımızda ve trafikte yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşı, tedbir amaçlı olarak yarın (7 Aralık Cuma Günü) ilk ve orta dereceli tüm kamu ve özel okularda eğitime ara verilmesine karar verilmiştir” denildi.

 


ÖZYİĞİT OKULLARI ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, bu sabah Dikmen İlkokulu, Minareliköy Şehit Mehmet Eray İlkokulu, Değirmenlik İlkokulu ve Anaokulu ile Değirmenlik Lisesi’nde incelemelerde bulundu.  Bakan Özyiğit’e incelemeleri sırasında Bakanlığa bağlı İlköğretim Dairesi Müdürü İlkşen Varoğlu Atik ile Bakanlık İnşaat Birimi Amiri Tankut Rıfkı de eşlik etti.

Özyiğit, bölgelerde gerçekleştirdiği incelemelerde Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler ile okul yetkililerinden yaşananlar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Cemal Özyiğit incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Ülke genelinde yaşanan olumsuzluklardan maalesef bazı okullarımız da etkilenmiştir, ancak çok şükür ki,  Daire Müdürlerimizin ülke genelinde okul idareleri ile yaptıkları istişareler ve alınan bilgiler doğrultusunda okullarımızın büyük çoğunluğunda ciddi bir olumsuzlukla karşılaşmadık” dedi.

Özyiğit, ilk yağışların ardından Şehit Mehmet Eray İlkokulu’nda ve Değirmenlik Anaokulu’nda yaşanan sorunlara Eğitim Bakanlığının ilgili birimleri ile Değirmenlik Belediyesi’nin birlikte hemen müdahale ettiğini ve çalışmaların haftasonu da devam ederek okulun çok büyük ihtimalle Pazartesi günü eğitime hazır olacağını ifade etti. Dikmen İlkokulunun dersliklerinde ciddi sorun olmamakla birlikte okul bahçesinin dağdan gelen sularla birlikte yüzlerce küçüklü, büyüklü taş ve çamurla dolu olduğunu, Dikmen Belediyesi’nin çalışmaları ile birlikte okulun önümüzdeki pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale getirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Değirmenlik Bölgesindeki diğer okulları da ziyaret ederek yerinde incelediğini ve ciddi sorun olmadığını belirten Özyiğit, Bakanlığa bağlı Daire Müdürlerinin ülke genelinde okul müdürleri ve bölgedeki yetkililere ulaşarak bilgi aldığını ve istişarelerini sürdürdüğünü kaydetti ve şunları kaydetti: “Ülke genelinde okullarımızda çok büyük oranda ciddi sorun yaşanmamıştır. Yaşanmaması adına da ciddi bir uğraş verilmektedir. Sorun yaşanan okullarda ise çalışmalar sürmektedir ve herhangi olumsuz bir gelişme olmaması durumunda Pazartesi gününe kadar eğitime hazır hale gelmeleri hedeflenmektedir.”

Açıklamasında dün gece maalesef 3 gencimizin hayatını kaybettiğini ve 1 gencimizin de halen kayıp olduğunu anımsatarak, yaşanan bu olaydan ciddi şekilde üzüntü duyduklarını belirten Özyiğit, hayatını kaybedenlere Tanrı’dan rahmet, yaslı aileleri ile sevenlerine ise sabır ve başsağlığı diledi.

Bu haber toplam 2863 defa okunmuştur