1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Okulda değil ‘ekmek’ peşinde koşuyorlar!
Okulda değil ‘ekmek’ peşinde koşuyorlar!

Okulda değil ‘ekmek’ peşinde koşuyorlar!

​​​​​​​ Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşları 11 ila 15 arasında çocukların okulda olmaları gerektiği saatlerde, ‘haklarından’ yoksun bir şekilde iş başı yaptığı görüntülendi.

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkemizde birçok sektörde göz ardı edilen denetimsizlik, çocuk işçiliği konusunda da kendini göstermeye devam ediyor.

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşları 11 ila 15 arasında çocukların okulda olmaları gerektiği saatlerde, ‘haklarından’ yoksun bir şekilde iş başı yaptığı görüntülendi.

Yaşıtları oyun oynarken, okula giderken, onlar evlerine ekmek götürebilmek için sanayi sokaklarında iş kovaladı.

Başkent Lefkoşa’da Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bazı iş yerlerinde “çocuk işçilerin” bulunması dikkat çekti.

Koşup oynayacak yaşta, okulda eğitim görmeleri gerekirken, zor şartlar altında çalışan çocuklar, üç kuruş ekmek parası için ter dökerken objektiflere yansıdı.

Makinist ve ahşap atölyelerden çıkarken görüntülenen bu çocukların bir kısmının yabancı uyruklu olduğu görüldü.

Çocuk işiler ucuz iş gücü altında çalıştırılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ‘denetim’ yapmadığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, geçtiğimiz 12 Haziran’da Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla “çocuk haklarının korunması, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi, çocuk emeğinin sömürülmesinin engellenmesi amacıyla çocuk işçi çalıştıran işyerlerinin’ denetlendiğini söylemişti.

Bakan ‘denetime’ değinirken, Başkent Lefkoşa’nın üretim merkezi olan Sanayi Bölgesi’nde ‘denetlenmeyen’ iş yerlerinde çocuk işçiler okul saatlerinde ekmek peşinde koşuyor.

 

Bu haber toplam 2751 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler