1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Okula gitmeyen öğretmenler deşifre edilecek”
“Okula gitmeyen öğretmenler deşifre edilecek”

“Okula gitmeyen öğretmenler deşifre edilecek”

Elcil verimsizlik söylemleriyle sendikaların ve çalışanların itibarsızlaştırmaya çalışıldığını söyledi

A+A-

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, kamuda verimsizlik söylemleriyle sendikaların ve çalışanların itibarsızlaştırmaya çalışıldığını, bu yöndeki saldırıların son dönmede bilinçli olarak arttığını söyledi.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, “Hükümet olduğunu iddia eden CTP-DP yetkililerinin özellikle bu dönemde, özel sektördeki kölelik koşulları üzerinden, kamu görevlilerine saldırmayı seçmesi, şu anda hazırlanan yeni ekonomik yıkım paketine hazırlığı gösteren en önemli olgudur” iddiasında bulundu.

Hükümetlerin kamudaki verimsizliği desteklediklerini savunan Elcil, “Okullarda sağlık nedenleri ile öğretmenlik yapamayan, okula geç gelmeyi, mesaiye uymamayı alışkanlık haline getirenleri ve hiç okula gitmeden maaş alanları hükümet ve özellikle Eroğlu korumaktadır” görüşlerini öne sürdü. Elcil, açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “Sendikalar çalışanları temsil eder, çalışmayanları temsil etmez. Partizanca uygulamalarla okula gitmeyen, görev yerinde bulunmayan ve mesaiye geç gitmeyi alışkanlık haline getirenleri savunanların, bu da yetmezmiş gibi kamuda verimsizlikten bahsetmeleri tam bir ikiyüzlülüktür. Bu çerçevede kamudaki verimsizliğin temel sebebi olan partizanca uygulamaların mimarları Eroğlu ve işbirlikçi hükümetlerin tutumlarını şiddetle protesto eder, okula gitmeyen mesaiye geç giden, görev yerinde olmayan öğretmenleri deşifre etmekten çekinmeyeceğimizi tüm kamuoyuna duyururuz.”

(tak)

Bu haber toplam 1470 defa okunmuştur