1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Okul Öncesi’nde “Çevreci Çocuklar” yetişecek…
Okul Öncesi’nde “Çevreci Çocuklar” yetişecek…

Okul Öncesi’nde “Çevreci Çocuklar” yetişecek…

Yakın Doğu Okul Öncesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde, “Okul Öncesi Dönemi Eğitiminde Sürdürülebilir Yaşam Çevresi Pratiği” başlıklı, program hayata geçiriliyor.

A+A-

Yakın Doğu Okul Öncesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminde, “Okul Öncesi Dönemi Eğitiminde Sürdürülebilir Yaşam Çevresi Pratiği” başlıklı, doğal çevre eğitimi ile birlikte sürdürülebilir yapılı çevre eğitimini destekleyici bir program hayata geçiriliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Harun Batırbaygil, Dr. Sema Uzunoğlu ve Yüksek Mimar Çimen Özburak tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, 5 yaş grubu öğrencileri için “LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) “Yeşil Bina Sertifika Sistemi” kriterlerinden yola çıkılarak “Sürdürülebilir Yaşam Çevresi”  yani doğa odaklı ortam tasarımına ait aktivite program hazırlandığı belirtildi.

Öğrencilerin bireysel katılımcı olarak yer alabileceği ve bilgi edinebileceği aktivitelerden oluşan program çerçevesinde, Yakın Doğu Okul Öncesi bahçesinde “sürdürülebilir eğitim aktivite alanı” oluşturulacağı, yapılacak çalışmalarda,  “oyun yöntemi” kullanılacağı ve mimari elemanların eğitim aracı olarak yer alacağı aktarıldı.

Açıklamada şunlara yer verildi. “Çocuklarda ileride doğal yaşamı, doğal kaynakları korumaya ve saygılı olmaya yönelik bilincin oluşturulması ön planda olan projede; mekanın tanınması, mekan algısının yaratılması veya ortam bileşenlerinin farkındalığının oluşturulması, insan ve doğa ilişkisinin doğru kurulabilmesi, yaşanabilir kentlerin oluşumunda çocukların da söz ve fikir sahibi olabilmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Projede ayrıca maket yapımı, resim çalışmaları v.b. yardımlarla çocukların tasarım becerilerinin arttırılması, gelecekte bir çok farklı meslek grubuna sahip olacak çocukların küçük yaşlardan itibaren kent planlamasına dahil edilmesi gibi önemli konular temel amaçlar arasında yer alıyor.

Giderek ciddi artış gösteren çevre sorunlarının önüne geçilebilmesi ve çevre bilinci sahibi kuşaklar yetişebilmesi için erken yaşlarda başlayan eğitim gerekliliği düşünülerek hayata geçirilecek proje, Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) desteğiyle yürütülecek.”

 

Bu haber toplam 2799 defa okunmuştur