1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Okul harcı isyanı
Okul harcı isyanı

Okul harcı isyanı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde Biyomedikal ve Gıda Mühendisliği Bölümü Kıbrıslı öğrenciler, okul harcının pahalı olmasını eleştirmek istedi, engellendi.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi'nde (YDÜ) Biyomedikal ve Gıda Mühendisliği Bölümü Kıbrıslı öğrenciler, okul harcının pahalı olmasını eleştirmek istedi, engellendi.
Biyomedikal ve Gıda Mühendisliği bölümünde okuyan KKTC uyruklu öğrencilere 3 bin 800 Euro harç alınırken, TC uyruklu öğrencilere 2 bin 800 Euro okul harcı alınması öğrencilerin tepkisine neden oldu.
YDÜ Rektörlük binası önünde yönetimi protesto etmek için toplanan ve pankart açmaya çalışan öğrenciler, izin almadıkları gerekçesiyle güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

TC öğrencilerine daha ucuz
Kıbrıslı öğrenciler, 2010 yılında 2 bin 300 Euro okul harç ödediklerini daha sonra ‘fazla talep olduğu’ gerekçesiyle kendilerinden 3 bin 800 Euro okul harcı alındığını belirterek, bu rakamın yeniden 2 bin 300 Euro çekildiğini ancak bu yıl da kendilerinden KDV dahil 4 bin 200 Euro istendiğini belirtti. KKTC vatandaşı her öğrencinin % 50 burs hakkı olmasına rağmen Biyomedikal ve Gıda Mühendisliği öğrencilerinin yıllık 3 bin 800 Euro okul harcı ödediğini vurgulayan öğrenciler, % 50 burs hakkı kazanan TC öğrencilerinden ise 2 bin 800 Euro harç alınmasına tepki gösterdi. 

Didem MENTEŞ’in haberi bugün gazeteniz YENİDÜZEN ve YENİDÜZEN e-gazetede

Bu haber toplam 2587 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,