1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Okul baskınında 104 ölü
Okul baskınında 104 ölü

Okul baskınında 104 ölü

Pakistan’nın Peşaver kentinde Taliban bir okuldaki 500 öğrenciyi rehin aldı.

A+A-

Pakistan’nın Peşaver kentinde Taliban bir okuldaki 500 öğrenciyi rehin aldı.

Çeşitli kaynaklardan derlenen bilgilere göre, asker okulu kuşatma altına alırken, yaşanan çatışmalar sonucu ölü ve yaralılar var.

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Paktunkhva eyaletinin başkenti Peşaver'de silahlı kişilerin askeri okula girdiği, güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu başlattığı bildirildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey emniyet yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "5-6 teröristin askeri okula girdiğini ve çok sayıda öğrenciyi rehin aldığını" belirterek ordu ve polisin kurtarma operasyonu başlattığını belirtti.

Yetkili, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında okul içinde çıkan çatışmanın aralıklı olarak devam ettiğini ifade ederek yedi kişinin yaralandığını söyledi.

Pakistan Ordu Sözcülüğü, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını açıkladı.

Okuldan çıkmayı başaran öğrencilerden biri, birkaç öğrenci ve öğretmenin yaralandığını, bazılarının ölmüş olabileceğini belirtti.

Kurtarma operasyonu devam ediyor.


ÇATIŞMADA 3 SALDIRGANIN DA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BELİRTİLDİ

Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen silahlı baskında ölenlerin sayısının 104'e yükseldiği bildirildi.

Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Paktunkhva eyaletin başkentinde Pakistan Talibanı örgütünün düzenlediği saldırıda 80'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Peşaver'deki Lady Reading hastanesinde basın mensuplarına konuşan Hayber Paktunhva Eyalet Başbakanı Pervez Hattak, ölü sasıyının öğrenci ve öğretmen dahil 104'e olduğunu söyledi. Hattak, "Bana verilen bilgilere göre 80 den fazla öğrenci de yaralandı" dedi.

Hattak, güvenlik güçleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada üç teröristin de öldürüldüğünü kaydetti. Hattak, "Çatışmalar hala devam ediyor" diye konuştu.

(AA)

(tak)

Bu haber toplam 1207 defa okunmuştur