1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Öksüzoğlu 12 kişilik kadroda
Öksüzoğlu 12 kişilik kadroda

Öksüzoğlu 12 kişilik kadroda

Yedi farklı ülkeden 150’ye yakın basketbolcunun katıldığı elemelerden geçerek 12 kişilik UBA takımına seçilen Kıbrıslı Türk Mustafa Öksüzoğlu, Temmuz ayında Amerika’daki kolejler arası yaz liginde mücadele edecek.

A+A-

Hüseyin KIRAL

Uluslararası Basketbol Akademi (UBA) ile Amerika Kolej Sporları Birliği (NCAA) işbirliğinde Ankara ve İstanbul’da Türkiye’nin ilk kolej basketbolcu seçmeleri yapıldı.

İstanbul’dan seçmeler Türkiye adına katılan Kıbrıslı Türk basketbolcu Mustafa Öksüzoğlu, 12 kişilik All-Star kadroya alındı.

Türkiye’nin yanı sıra, Rusya, İsveç,  Sırbistan, Karadağ ve Litvanya  olmak üzere yedi farklı ülkeden 15 ile 19 yaş arası yaklaşık 150 gencin katıldığı seçmelerde Mustafa Öksüzoğlu, Amerika’dan ve Avrupa’dan gelen Basketbol antrenörleri tarafından beğenilerek UBA All – Star kadrosuna dahil edildi. 

Önce Çanakkale’ye sonra Amerika’ya gidilecek

Amerika Kolej Sporları Birliği’nin (NCAA) 27 Temmuz’da Amerika’da organize edeceği NCAA yaz ligi mücadelesi için önce 7-22 Temmuz tarihleri arasında UBA kadrosuna çağrılan 12 kişilik kadro ile birlikte Çanakkale’de kampa girilecek ardından da Amerika yolculuğu başlayacak.

Bu haber toplam 1986 defa okunmuştur