1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. OKSEM Macaristan’da iki festivale katıldı
OKSEM Macaristan’da iki festivale katıldı

OKSEM Macaristan’da iki festivale katıldı

Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (OKSEM), 15-24 Ağustos tarihleri arasında Macaristan’da Veszprem Balatanfüred Wine Fest. ve Budapeşte’de 2nd New Bread International Folk Dance Festivallerine katılarak ülke tanıtımına katkıda bulundu.

A+A-

Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (OKSEM), 15-24 Ağustos tarihleri arasında Macaristan’da Veszprem Balatanfüred Wine Fest. ve Budapeşte’de 2nd New Bread International Folk Dance Festivallerine katılarak ülke tanıtımına katkıda bulundu.

20 dansçı, 2 eğitmen ve 2 idareci ile toplam 24 kişinin katıldığı festival kafilesinin başkanlığını Ahmet Özçaylı, eğitmenliğini ise Enver Akın ve Şafak Seren Aksu yaptı.

Vesprem’deki festivalde Macar ailelerin evinde konuk olan OKSEM kafilesi, Macar kültürünü, yemeklerini yakından tanıma fırsatı buldu. Karşılıklı Macar dansları ve Kıbrıs Halk Dansları öğretileri ile çok güzel kaynaşma ve dostluklar kuruldu. Üç ayrı program hazırlayarak Macaristan’da gösteriler sunan OKSEM, Veszprem ve Balatonfüred’de büyük bir coşku ile ayakta alkışlandı.

Vesprem Hayvanat Bahçesi, Dinazor Park, Balaton Gölü, Vaszary Galery’yi gezen OKSEM grubu özellikle “Advanture Park”ta keyifli ve heyecanlı bir günü “Kis Bakony” grubundan Macar dansçı arkadaşları ile birlikte yaşadılar.

 

Budapeşte 2nd New Bread International Festival

Orak Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Budapeşte’de katıldığı ikinci festivalde ise Peterzsebet, Buda Castle ve Csepel’deki gösterilerinde özellikle Bardak ve Orak danslarıyla Macarları kendine hayran bıraktı ve büyük takdir aldı.

20 Ağustos tarihi Macaristan’ın ilk kralına adanan Aziz Stefan (Szent Istvan) Günü, Macaristan’ın Kuruluş Günü ve “Yeni Ekmek Günü”dür. Bu bağlamda gerçekleştirilen festivale katılma şansı yakalayan OKSEM gençleri, Buda Kalesi (Craft Celebration – New Bread Event), Matyas Church, Fisher Bastion, Parlemento Binası, Heros Meydanı, Margaret Adası ve Szentendre’yi ziyaret etti. Tuna Nehrinde bot turu yaparak Budapeşte’nin köprülerini ve tarihi yapılarını daha yakından görme fırsatı buldu. Csepel’in termal havuzlarına da giren ve kaldıkları kamp alanında Tuna Nehrinde sandalla kürek çeken OKSEM ekibi güzel anılarla Macaristan’dan ayrıldı.

OKSEM, Kıbrıs Halk Danslarını, yiyecek ve içeceklerimizin tanıtımını yaparak, turizm broşürlerimiz ve KKTC’nin tanıtım videosunu da gösteri ve dans öğretimi sonrası sunması büyük ilgi odağı oldu. Stantlarımız Macar halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kıbrıs tanıtımına KKTC Budapeşte temsilcisi Selda Çimen de katılarak OKSEM ekibine destek oldu. OKSEM ekibi ve Macar Csepel yöneticileri de KKTC Budapeşte temsilciliğinde temsilcimiz Selda Çimen ve İkinci Sekreter Hakan Aksoy’u ziyaret ederek temsilcimize otantik bir hediye takdim etti.

Macaristan’daki festivale katılmak için katkılarını esirgemeyen OKSEM Ailelerine, Çıralı Fırın’a, Güven Sigorta’ya ve Tüccaroğlu Kuruyemişlerine teşekkür ederiz.

 

Bu haber toplam 2003 defa okunmuştur