1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Okçuluk yaygınlaşıyor
Okçuluk yaygınlaşıyor

Okçuluk yaygınlaşıyor

Okçuluk Federasyonu ülke çapındaki çalışmalarını sürdürürken Girne Amerikan Üniversitesi de Okçuluk Federasyonu faaliyetlerine katılma kararı aldı.

A+A-

 

Okçuluk Federasyonu ülke çapındaki çalışmalarını sürdürürken Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) de Okçuluk Federasyonu faaliyetlerine katılma kararı aldı.
GAÜ Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar ve Spor Daire başkanı Muzaffer Doğgün ile Okçuluk Federasyonu başkanı Mehmet Çavuş arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında GAÜ’nün Okçuluk Federasyonu’na üyelik başvurusu onaylanarak faaliyetlere başlaması kararlaştırıldı.
Yapılan görüşmede Okçuluk Federasyonu ile GAÜ arasında işbirliği yapılması da kararlaştırıldı. Okçuluk Federasyonu’nun sporculara yönelik düzenleyeceği çeşitli seminerlerde GAÜ öğretim üyelerinden destek alınacak.

Akpınar: “Önemli olan yapmak değil yaymak”
Girne Amerikan Üniversitesi Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar, Üniversite bünyesinde okçuluğu uzun süre önce başlatmayı amaçladıklarını ancak bazı sebeplerden bunun geciktiğini belirterek “Okçuluk sporu ata sporumuzdur ve benim de çok sevdiğim spor dallarından biridir. Önemli olan bu sporu yapmak değil bu sporu yaymaktır. Üniversite olarak Okçuluk sporunun yayılmasında katkımız olursa ne mutlu bize” dedi.

Çavuş: “Okçuluk adına büyük avantaj”
Okçuluk Federasyonu başkanı Mehmet Çavuş ise GAÜ’nün okçuluk sporuna katılacak olmasını büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirterek “GAÜ bünyesinde bu sporun yapılacak olması okçuluk adına büyük bir avantaj. İki kurumun işbirliği Okçuluk sporunun gelişmesinde büyük önem taşıyor” dedi.

Bu haber toplam 1284 defa okunmuştur