1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğretmenlik hayali ile ter döktüler
Öğretmenlik hayali ile ter döktüler

Öğretmenlik hayali ile ter döktüler

Öğretmen Akademisi giriş sınavı yapıldı

A+A-

Levent ÖZDAĞ

Atatürk Öğretmen Akademisi 2015-2016 Öğretim Yılı Giriş Sınavı dün AÖA dersliklerinde yapıldı. Öğrenci işlerinden alınan bilgiye göre sınava 180 başvurunun yapıldığı öğrenildi. Aileler ve sınava giren öğrenciler için büyük önem taşıyan sınav sonucu 35 öğrenci Akademi'ye katılacak.

Öğrenciler ne dedi?

Mehmet Şen: “İyi geçti, 1 ay önceden başladım hazırlanmaya, beklediğim kadar zor bir sınav olmadı. Matematik sorularında biraz zorlandım, başarılı olacağım.”

Melisa Sançar: “Sınav iyi geçti benim açımdan. ÖSS öğrencisi olduğum için daha önce LYS ve LGS’de çıkan sorulardan geldi. Fen bilgisi konularında biraz sıkıntı var ama genelde iyi.”

İlkem Yalçın: “Sınav kolaydı. CS öğrenciyim, geçen senenin sorularına çalıştım. Biraz zorlandım. DAÜ sınavından sorun sorulara benzerdi. İngilizce sorularını çok kolay cevapladım.”

Ahmet Sonat: “Çukurova Üniversitesi’nde Ziraat Mühendisliği birinci sınıfı okuyorum. Şansımı denemek istedim, eğer kazanırsam Türkiye’deki okulu bırakıp geleceğim. Çok zor sorular sormadılar.”

Gizem Ercantan: “Beklediğimden kolay geçti sınav. Matematik sorularında biraz zorlandım. ÖSS öğrencisiyim konulara hâkimdim. Sevdiğim bir meslek öğretmenlik çok kazanmak isterim.”

Hasan Yoldağ: “ÖSS öğrencisiyim, iyi geçti bana göre. Sınavın sonuna kadar kaldım. Matematik sorularında zorlandım. Emin olamadığım soruları bıraktım.

Veliler ne dedi?

Recep Akbaş: “Son anda ikna ettim çocuğumu, o da istiyordu ama psikolojik bir sorun yaşadı, başaramayacağını düşünüyordu. Ailesi olarak her zaman destekçisiyiz çocukların. Başarılı olup öğretmen olacağını düşünüyorum.”

Hasan Canpolat: “Çocukluğundan beri hayali öğretmen olmak. Ailemizin her şeyi çocuğumuz, yanında destek oluyoruz. Karpaz bölgesinde öğretmen sıkıntısı var inşallah halledilir.”

Naim Yoldağ: “Tüm hayali bu sınav çocukların. Sınav için çok hazırlandı. 1 ay önceden çalışmaya başladı. Benim de sevdiğim bir meslek öğretmenlik, oğlumun bu mesleği yapmasını çok istiyorum. Çocukluktan bu yana niyeti de vardı.”

Bu haber toplam 1965 defa okunmuştur