1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Öğretmenlerle polis çatıştı: 150 yaralı
Öğretmenlerle polis çatıştı: 150 yaralı

Öğretmenlerle polis çatıştı: 150 yaralı

Polis, emeklilik yasasındaki değişikliği protesto eden öğretmenlere karşı plastik mermi kullandı

A+A-

 

 

Brezilya'nın güneyindeki Parana eyaletinde emeklilik yasasında yapılan değişikliği protesto eden öğretmenlerle polis arasında çatışma çıktı.

Yerel basın, Parana eyaletinin başkenti Curitiba'da polisin, il meclis binasının önünde toplanan öğretmenlere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi üzerine taraflar arasında şiddetli çatışmalar çıktığını duyurdu.

Çatışmalarda en az 150 kişinin yaralandığı, 42 kişinin tedavi altına alındığı, 8'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Yetkililer, iki saatten uzun süren çatışmalarda 20 polis memurunun da yaralandığını açıkladı.

Çatışmanın kaydedildiği videolarda, çok sayıda kişinin göz yaşartıcı gaz nedeniyle nefes almakta zorlandığı görülürken, sağlık görevlileri, yaralıların büyük bölümüne plastik mermi isabet ettiğini ya da bu kişilerin polis köpekleri tarafından ısırıldığını kaydetti.

Aralarında öğrencilerin de bulunduğu belirtilen göstericilerin polise taş ve sopayla karşılık verdiği ifade edildi.

Curitiba'da yaşayan ViniciusSgarbe adlı bir gazeteci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte belediye binasının, "savaş alanına dönen" bölgede yaralanan göstericilerle öğretmenleri tedavi etmek için geçici hastane olarak kullanıldığını belirterek öğretmenlerin üyesi olduğu sendikanın başkanı BoanergesZulmiresEliasNeto'nun plastik mermi isabet etmesi nedeniyle ağır yaralandığını söyledi.

Brezilyalı öğretmenler, Parana eyalet meclisinin çatışmalar sırasında kabul ettiği, maaşlarından emeklilik için daha fazla kesinti yapılmasını öngören yasa değişikliğini protesto ediyor. Öğretmenler pazartesi gününden bu yana grev yapıyor.

Yasa değişikliğinin, yaklaşık 30 bin eğitimciyi etkileyeceği, eyalete yılda 575 milyon dolar kazandıracağı belirtiliyor.

(AA)

Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur