1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğretmenlerden 'Yurtdışı Koordinasyon Ofisi ' tepki
Öğretmenlerden Yurtdışı Koordinasyon Ofisi  tepki

Öğretmenlerden 'Yurtdışı Koordinasyon Ofisi ' tepki

KTÖS ve KTOEÖS, Yurtdışı Koordinasyon Ofisi kurulmasını eleştirdi

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yurtdışı koordinasyon ofisinin kurulması ve faaliyetlerine ilişkin antlaşmanın ne Anayasa’ya, ne yasalara, ne de uluslararası hukuka uyduğunu savundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile KTOEÖS Genel Başkanı Tahir Gökçebel imzasıyla yayınlanan ortak açıklamada, “TC-KKTC ilişkilerinin istenilen kılıfa uydurulduğu” ve ülke kurumlarının “TC sermayesine peşkeş çekildiği” iddia edildi.

Açıklamada, “Gazinoları, üniversiteleri, bet ofisleri, gece kulüpleri ve külliyelerin zorla bu ülke insanına dayatılması yetmezmiş gibi yeni kurulacak okoordinasyon komitesi ile gençlerin spor ve etkinlik yapması Türkiyeli yetkililere devredildi” denildi.

Anlaşmaya ses çıkarmayan hükümet ve muhalefeti de eleştirerek, bu tutumun ihanet anlamına geldiğini iddia eden iki sendika, “Kendi ülkesinde kurulacak tesisleri, kendi çocuklarının kalacağı yurtları başka bir ülkenin vatandaşlarına devreden, bu antlaşmaya imza atan bir bakan toplumuna ihanet etmiş demektir” ifadelerini kullandı.

KTÖS ve KTOEÖS’in ortak açıklaması şöyle devam etti:“Protokolle Türkiye’den istihdamları teşvik ederken, yasa dışı görevli kimliği ile geleceklere her türlü avantayı sağlamaktadır. Gençlerle ilgili politikaların karar vericisi tesislerin işletmeleri bu misyoner olarak atanmışlara verilmiş görünmektedir. Meclis ve kukla hükümetin by-pass edilerek Sn. Serdar Denktaş’ın imzaladığı bu protokol AKP’ye evimizin anahtarını da teslim ettiğimiz anlamına gelmektedir”

Sendikalar konuyu uluslararası alana taşıyacaklarını belirttiler.

(tak)

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur