1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğretmenler 'Göç Yasası' için sokakta
Öğretmenler Göç Yasası için sokakta

Öğretmenler 'Göç Yasası' için sokakta

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası , yarın grev eylem gerçekleştireceğini duyurdu

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yarın grev eylem gerçekleştireceğini duyurdu. 2011 yılı sonrasında atanan öğretmenlerin yarın grev yapacağını açıklayan KTOEÖS, diğer tüm öğretmenlerin de okullarda siyah bant takarak protesto eylemi gerçekleştireceğini belirtti.

KTOEÖS’ün konu ile ilgili açıklamasının tam metni şöyle:

 

GÖÇ YASASINI VE KÖLE OLMAYI REDDEDİYORUZ

     Eğitimin piyasa malına çevrildiği ve öğretmeninin köle yapılmaya çalışıldığı yeni liberal bir dönemi yaşıyoruz. Öğrencinin muhafazakâr, düşünemeyen, itaatkâr öğretmenin etkisiz, saygınlığı olmayan, açlık sınırında, ücretli köle yapılmak için uğraşıldığı bir politik dayatmayla karşı karşıyayız.
Kamusal eğitim niteliksizleştirilerek, devlet okullarını sahipsiz bırakılarak, öğretmen  geçim derdine sokularak, sınıfa hapsedilerek, aydın olma özelliği ve toplumsal misyonu bitirilerek, silikleştirilmek istemektedir.

5 EKİM’DE DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ BURUK KUTLADIK.

   Sürekli bakan, bürokrat atayan ancak okulların temel eksikliklerini gidermeyen, öğretmenlerin hiçbir sorununa çözüm üretmeyen CTP-DP Hükümetine verecek kredimiz kalmamıştır. Hakların sürekli gasp edilmesini  kabul etmiyoruz. Öğretmenin övülmesini değil hakkının verilmesinin istiyoruz. Öğretmenin özgür, onurlu ve  insanca yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Toplumsal sorumluluğumuzu kaybetmeden, boyun eğmeden mesleğimizi yapmak istiyoruz. Toplumun ayrıcalıklısı olma talebimizin olmadığını fakat toplumun ve bizlerin köle yapılmasını kabul etmediğimizi vurgulamak istiyoruz.  CTP-BG – DP-UG Hükümetinin de anlaması için yeterince süre geçtiğini anacak böyle bir niyet gösterilmediğini kavrıyoruz.

ARTIK YETER DİYORUZ :

     Bilimsel, demokratik, çağdaş, parasız, herkese eşit, kamusal nitelikli bir eğitim için, ve bu  hizmeti veren öğretmenin statüsü için mücadelemizi yükselteceğiz. Özellikle 2008’den sonra mesleğe başlayan öğretmenlerin emeklilik yaşı artmış, kadın öğretmenlerin yıpranma payı kaldırılmış, emeklilik maşı düşürülmüş, ikramiyeler kaldırılmıştır. Prim kesinti oranları fazlalaşmış, sağlık hizmeti artırılabilecek prim kesintisine bağlanmıştır. 2011’den sonra giren öğretmenlere ise bunların yanında %40 civarı maaşları azaltılmış ve tüm ödenekleri de kaldırılmıştır.

İki yüzlü bir politika ile karşı karşıyayız. Eğitimin bütün sorunlarının öğretmenin sırtına yüklenmişken,  öğretmen değersizleştirilerek yok edilmek istenmektedir. Okullar öğretmensiz, öğretmenler işsizdir. Birden çok okula gönderilen öğretmenler joker gibi kullanılırken açlık sınırına itilmişlerdir. Kaynak yoktur diyen hükümetin maliye bakanı üçlü kararnameyle hapistekileri atayacak, ilahiyata harcayacak  kaynak bulmaktadır. Bunun için kaynak sorun edilmemektedir. Kendileri, politikaları için sınırsız kaynak harcayan  iki yüzlü politikacılarla karşı karşıyayız. Eğitimin ve tüm kamusal hizmetlerin piyasa malına döndürülmeye çalışıldığı günümüzde, Öğretmenlerin mücadelelerine bugün her zamankinden çok ihtiyaç duyulmaktadır. Toplum, veliler, öğrenciler öğretmene destek olmalıdır çünkü öğretmen topluma hizmet etmektedir. Öğretmenin eğitim için vermekte olduğu her mücadele toplumun kendisi içindir. Öğretmenlik mesleğinin , okulların  ve öğrencilerin geleceği için öğretmen dik durmaya devam etmelidir.
   
GREV VE EYLEM YAPACAĞIZ.

     Öğretmenlerin bölünmesine müsaade etmeyeceğiz, gayri yasal, gayri ahlaki GÖÇ YASASINI, öğretmenden tasarruf yapılmasını kabul etmiyoruz. Devlet okullarını, çocuklarımızı sahipsiz bırakmayacağız. Öğretmen, çalışma koşulları, geçim, gelecek kaygısı taşımadan kendisini mesleğine adayacak şartlar gerçekleşene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

      Tüm bu amaçlar doğrultusunda 13 Ekim 2014 Pazartesi saat:8-13.00 saatlerinde 2011 Sonrasında atanan ve köle olmayı reddeden, öğretmenlerimiz GREV VE EYLEME çıkacak ve KTOEÖS merkez binasında toplanacaktır. Çift kadro olarak ataması yapılan ve yüzlerce kilometre uzaklıktaki okullarına gitmek için benzin parası bulamayan bu öğretmenlerimiz  saat 10:00’da sendikamızdan Bisikletleri ile ve yayan olarak  harekete başlayacaktır. Aynı saatte tüm okullarımızda bildirilerimiz okunup protesto için tüm öğretmenlerimiz siyah bant takacaktır.

 

(fotoğraf arşiv)

Bu haber toplam 1642 defa okunmuştur