1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Öğretmenler arasında infial yarattı"
Öğretmenler arasında infial yarattı

"Öğretmenler arasında infial yarattı"

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Milli Eğitim Bakanı Berova’nın görevden alınmasını talep etti

A+A-

 

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya yönelik eleştirilerini yineleyerek, görevden alınması çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan Elcil, Berova’nın Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’nda görev yapmak üzere atadığı öğretmen ile ilgili eleştirilerini yineledi. Söz konusu öğretmenin görev yerine gitmediğinin okul raporları ile belgelendiğini iddia eden Elcil, atanmasının “öğretmenler arasında infial yarattığını” savundu.

Elcil, söz konusu öğretmenin, Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda görevli bir öğretmenle ilgili iddialar konusunda devam eden mahkeme süreci ile de alakalı olduğunu ileri sürdü.

“Okula devamsızlık, görev yerinde bulunmama, çalışma barışını bozma, çalışma arkadaşlarını yalan beyanla karalama, sosyal medya üzerinden küfür etme” anlayışının Bakanlık tarafından hasıraltı edildiği iddiasında bulunan Elcil, söz konusu öğretmenin partizanca korunarak Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları’na görevlendirilerek ödül verilmek istendiğini savundu.

Bu konu ile ilgili olayın üzerine gitmeye devam edeceklerini belirten Elcil, Berova’nın görevden alınmasını talep etti.

(tak)

Bu haber toplam 2272 defa okunmuştur