1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Öğretmen eksiği de var, fazlası da’
‘Öğretmen eksiği de var, fazlası da’

‘Öğretmen eksiği de var, fazlası da’

Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, 89 öğretmen eksikliğine dikkat çekti, hem 89 öğretmen kadrosu için münhale çıkılacağını hem de Nakil Tüzüğü’nün uygulanacağını açıkladı

A+A-

Bakan Dürüst:

- “89 öğretmen eksikliği var, 89 öğretmen alınacak, uzlaşma sağlandı”
- “Öğretmen eksikliği, öğretmen fazlalılığından, verimsizlikten oluşuyor”
- “Nakil Tüzüğü mutlaka uygulanacak, ders eksiği olan öğretmenler belediye sınırları içinde ihtiyacı olan bir başka okula görevlendirilmeli.”
- “Kolejler gerekli ama koleje giriş sistemi değişmeli”
- “Uyuşturucuya ve kötü alışkanlıklara karşı mücadele müfredata girecek”
- “Üst kadroda sadece müşavirlere görev vereceğim”

 

YENiDÜZEN Haber Merkezi

Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, eğitimde 89 öğretmen eksikliğinin tespit edildiğini, 2015-2016 Eğitim Yılı için bu kadroların açılacağını ifade ederken, “Aslında öğretmen eksikliği öğretmen fazlalığından ve verimsizliğinden de kaynaklanıyor. O nedenle Nakil Tüzüğü bu dönem mutlaka uygulanacaktır. Ders eksiği olan öğretmenler belediye sınırları içinde ihtiyacı olan bir başka okula görevlendirilmeli” vurgusunda bulundu.

Dün YENiDÜZEN Gazetesi’ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ve Haber Müdürü  Fayka Arseven Kişi ile görüşen Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar için başlatılan mücadeleye ve kampanyaya destek istedi.

Dürüst, ziyaretinde eğitimde yaşanan son gelişmeler hakkında bilgiler de vererek, önemli açıklamalarda bulundu.

‘Uyuşturu ile mücadele müfredata eklenecek…’

Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara karşı mücadele başlatıldığını anımsatan Kemal Dürüst,  “Sivil toplum örgütlerinin, Başbakanlığın başlattığı bu çalışmaya Eğitim Bakanlığı olarak biz de katkı yapacağız” dedi.
Dürüst,  orta öğrenim müfredatına çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması konusunda eğitim verileceğini bunun yılda 12 veya 14 ders olarak işleneceğini aktardı.  Ailelere de seminerlerin verileceğini kaydetti.
Kaynak kitaplardan yararlanılabileceğini ifade eden Dürüst, “Kabul etmemiz gerekir ki sivil toplum örgütleri bizden bir adım ötede, saygı duyacağız onlara… Konun tüm tarafları ile istişare içinde bu müfredat ile ilgili her şey hazırlanacak” dedi.

‘Kolej sınav sistemi değişmeli’

Dünyada eğitim sisteminde farklı uygulamaların farklı müfredatların olduğuna işaret eden Dürüst, “Bizde de bir takım değişiklikler artık olmalı, dünyayı yakalamalıyız. Bu hükümet dönemi de bunları yapmak için bir fırsattır” yorumunda bulundu.
Kolejlerin olması gerektiğini de ifade eden Dürüst, “Ancak koleje giriş sınav sistemi değişmelidir” vurgusunda bulundu.  
Dürüst, “Bizim uzmanlarımız, siyasi partiler ve üniversitelerden bu konuda görüş de alarak bu koleje giriş sistemini değiştirebiliriz” dedi.
ÖSS programlarının da kolej programından kaldırılmasını öngördüklerini bunun en geç 2016-2017 öğretim yılında olabileceğini açıklayan Dürüst, “ÖSS gidecek olanlar düz liseye gitmiş olacak, şimdi kolejlerde ÖSS programının olması çok doğru bir şey değil” yorumunda bulundu.

‘Öğretmen fazlalığı, eksikliğe neden oldu’

2015-2016 Eğitim Yılı’nda öğretmen eksikliğinin 89 olduğuna da değinen Dürüst, “89 öğretmen alınacak” ifadesinde bulundu.
Dürüst, öğretmen eksikliğinin, öğretmen fazlalığından ve verimsizlikten kaynaklandığını belirtirken,  “Nakil Tüzüğü bu dönem mutlaka uygulanacak” açıklamasında da bulundu.
Nakil Tüzüğü’nün, ‘Belediye hudutları içerisinde öğretmenlerin değerlendirilebileceğine’ işaret eden Dürüst, “Örneğin Lefkoşa’da bir okulda bir öğretmenin daha az dersi varken, diğer başka bir okuldaki öğretmenin daha fazla dersi oluyorsa ve öğretmen eksikliği doğuyorsa ve bir öğretmen otururken, diğer öğretmen eziliyorsa bu Nakil Tüzüğü’nü neden uygulamayalım” vurgusunu yaptı.

‘2 müdür görevden alınmayacak’

Milli Eğitim Bakanlığı’nda oluşacak olan yeni kadro hakkında da bilgi veren Dürüst, “Bakanlığım dönemimde görevde olan ve müşavir durumunda olan arkadaşlara görev vereceğim. Dışarıdan atama yapılmayacak”  dedi.
Dürüst, Yükseköğrenim Dairesi Müdürü ile Teftiş Dairesi Müdürü’nün ise görevden alınmayacağını ve görevlerine devam edeceğini de kaydetti.

Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur