1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Öğrenciye hakaret’ iddiası
‘Öğrenciye hakaret’ iddiası

‘Öğrenciye hakaret’ iddiası

Hamitköy’de Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda 10 yaşındaki 5. Sınıf bir ilkokul öğrencisinin öğretmeni tarafından ağır hakaret ve küfür dolu sözlere maruz kaldığı iddia edildi.

A+A-

On yaşındaki çocuğuna, öğretmeni tarafından, sınıfta ağır hakaret ve küfür içeren sözler söylendiğini iddia eden Sibel Keser, Eğitim Bakanlığı’na şikâyette bulunduğunu ifade etti, konuya ilişkin açıklama yapan okul müdürü Feray Konti ise bu iddiayı yalanlayarak “Öğretmenle konuştum, çocuğu çok sevdiğini ve bu şekilde bir sıkıntı olmadığını belirtti. Tarafların sakinleşmesini bekliyorum...” dedi.

Bu iddialarda bulunan anne Sibel Keser, oğlunun psikolojisinin bozulduğunu ve okula gitmek istemediğini, pazartesinden beridir de okula gitmediğini ifade etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan okul müdürü Feray Konti ise öğretmenle konuştuğunu ve bu şekilde bir sıkıntının yaşanmadığı bilgisi aldığını belirtti.

Anne, Eğitim Bakanlığı’na yaptığı şikâyet ile konuyu yargıya taşıyacağını belirtirken, okul müdürü ise ortamın sakinleşmesini ve konuyu taraflarla konuşarak tatlıya bağlayacağını kaydetti.

Anne Sibel Keser “10 yaşındaki çocuğa söylenmemesi gereken sözleri söyledi, çocuğumu rencide etti”

“Bakanlığa şikâyet dilekçesi verdim. Herkes nasıl öğretmenler yetiştirdiğimizi görsün istedim. Oğlum Hamitköy’de Dr. Fazıl Küçük İlkokulu’nda 5. sınıftır.

Oğlum resim öğretmeninin küfürlerine maruz kaldı. 10 Yaşındaki çocuğa söylenmemesi gereken sözleri söyledi, çocuğumu rencide etti.

Çocuğum iki hafta resim defterini götürmeyi unuttu.

İlk hafta çocuğu ceza olarak müdürün yanına yolladı, ikinci hafta ise yani geçtiğimiz Pazartesi günü de sınıfta çocuğa hakaret etti.  Çocuk yandaki arkadaşına kağıt atmış, bunun üzerine de çocuğa dönüp, “Sen geri zekalısın, senin ruh dengen bozuktur ve sen tedaviliksin. Ailen seni tedavi ettirmeli” demiş…

Üç gündür sınıftaki tüm öğrencilerle konuştum, hepsi de öğretmenin bunları söylediğini ifade etti.

Oğlum bu küfürlerin üzerine sınıftan kaçıp ağlayarak eve geldi.

Hemen okula gittim ama o öğretmen benim yanıma gelip konuşmadı bile. Orada bir küçük münakaşamız oldu. Bu öğretmen bana hiçbir açıklama yapmadı.

Oğlum pazartesinden beridir okula gitmek istemiyor, çocuk o öğretmeni istemiyor, onu görmek istemiyor. “öğretmen bana deli dedi, ben deli değilim” diyor.

Üstelik oğlum bu öğretmeni çok seviyordu ve ona neden bunu yaptığını anlayamıyor.

Gerek bakanlık gerekse yasal yargı yoluyla gereken her şeyi yapacağım. Okul müdürü ve sınıf öğretmeninden çok memnunuz, onlar da bizden ama bu resim öğretmeninin tutumunu anlamakta zorlanıyorum…”

Okul Müdürü Feray Konti “Olay sakinleştikten sonra tarafları yanıma alıp oturup konuşacağım ve bu konuyu tatlıya bağlayacağım”

“Bu durum çok üzücü bir durum.  Okul yönetiminin kapıları tüm velilerimize açıktır. Bir şikayet olunduğu zaman her ne isterse okul müdürüne gelinmesini istedim, önce okul idaresine gelsinler.  Kapılarım her zaman herkese açık, bir sorun olursa okul idaresine başvursunlar.  Eğer bu sıkıntı çözülmezse konuyu daha üst düzeye taşınmasından yanayım.

Bu çocuğun annesine aktardığıdır. Öğretmen ve öğrencinin de arası çok iyidir, 40 dakika önce sahada basket oynuyorlardı.

Hepsi benim kendi çocuğum gibi, onlar bize emanet edildi.

Böyle bir şey gözlemlemedik, öğretmen öğrenciyi uyarmış… Çocuk okula gelmiyor, anne ile konuştuk, her ikisini de okula çağırdık, çocuğun okula dönmesini bekliyoruz.

Olay sakinleştikten sonra tarafları yanıma alıp oturup konuşacağım ve bu konuyu tatlıya bağlayacağım. 

Öğretmenle konuştum, çocuğu çok sevdiğini ve bu şekilde bir sıkıntı olmadığını belirtti. Tarafların sakinleşmesini bekliyorum...”

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 11763 defa okunmuştur
Etiketler : , ,