1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Öğrencilere sağlık sigortası zorunluluğu
Öğrencilere sağlık sigortası zorunluluğu

Öğrencilere sağlık sigortası zorunluluğu

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da bundan sonra yurt dışından gelen öğrencilere sağlık sigortası zorunluluğu getirileceğini belirtti.

A+A-

TDP Milletvekili Hüseyin  Angolemli ülkeye gelen öğrencilerin sicillerinin araştırılmadığını savunarak uyuşturucuyla mücadele konusunda alt yapı bulunmadığını ve bu konuda yeterli mücadele verilmediğini söyledi. 
Mecliste konuşan Angolemli, polisin her gün uyuşturucuyla ilgili tutuklamalar yaptığını ancak tutuklananlar arasında uyuşturucu baronları bulunmadığını kaydederek uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumsal seferberliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, uyuşturucunun ülkede ciddi bir sorun olarak ortada durduğunu belirtti. 
Bu sorunla ilgili eğitimin önemine değinen Saner, rehabilitasyon merkezi kurulması için çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. 

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da bundan sonra yurt dışından gelen öğrencilere sağlık sigortası zorunluluğu getirileceğini belirtti.
Sucuoğlu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılacağını dile getirdi. 

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, üniversitelerde öğrencilerden sağlık için para kesildiğini ancak bu paranın sağlık yerine sosyal faaliyetlere kullanıldığını anlatarak, sigortasız öğrencinin kendini güvende hissetmeyeceğini ifade etti.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, devamsız öğrencilerin okulla ilişiğinin kesileceğini ve yasal olarak adadan uzaklaştırılacağını belirtti. 
Yeni Yükseköğrenim Yasası onaylandıktan sonra devletin yaptırım yapabilecek noktaya geleceğini ifade eden Berova, yasanın Cumhurbaşkanından onay almasıyla girişimlerin başlayacağını söyledi.

 

Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur